Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

KEGYELETI MEGEMLÉKEZÉS AZ ELHURCOLTAKRA RÁTKÁN

Hetvennégy évvel ezelőtt málenkij robotra hurcoltak kétszáztizenkét rátkai lakost az oroszországi Vorosilovka és Uszpenka melletti lágerekbe. Erre az eseményre emlékeztek meg január 27-én, a rátkai Szent Anna római katolikus templomban. Az ökomenikus istentiszteleten Kostyál László hirdetett igét a megjelenteknek, ahol az elesettekre emlékeztek és imádkoztak a megjelentek. Az 1940-es években általánosan elfogadott volt a kollektív bűnösség elve. A Harmadik Birodalom rémtetteiért a mindenkori kormányok helyett elsősorban a német népet, illetve a német kisebbségeket tették felelőssé.

1945. január 23-án, hetvennégy évvel ezelőtt Magyarországról mintegy hatvanezer német nemzetiségű magyar állampolgárt hurcoltak el köztük kétszáztizenkét helybélit: 144 nőt és kilencvennyolc férfit a településről „egy kis munkára”, így ez a dátum gyásznapként vonult be Rátka történelmébe. Az istentiszteletet követően, a Rátkai Közösségi Házban folytatódott az emlékezés, ahol Osgyáni Gábor „Be nem gyógyult sebek” című filmjét tekintették a résztvevők a régmúlt kort felidézve. Rátkán azóta valami megszakadt, életek mentek tönkre, családok szakadtak szét, csak a fájdalom maradt meg. Azonban azt mondják, az idő mindenre gyógyír. A helyiek folyamatosan azon munkálkodnak, hogy soha többé ne fordulhasson elő ehhez hasonló szörnyű népirtás.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 80

Yesterday 322

Week 713

Month 2366

All 246964

Currently are 28 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions