Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

VIHAR VERT TRIATLON BRIT SIKERREL TISZAÚJVÁROSBAN

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa július 8-ai női döntőjében Sophie Coldwell révén brit siker született. A tiszaújvárosi Dísztóban megrendezett hétszázötven méteres úszásban U23-as sportolónk, Bragmayer Zsanett leiskolázta a harminc tagú mezőnyt. Európa-bajnoki bronzérmesünk, Kovács Zsófia pedig a huszonharmadik helyen haladt félperces hátárnyban. Zsanett egy gyors depózás után egy kört bírt elől a nyolckörös, összesen húsz kilométeres kerékpározásból. A táv hátralevő részét egy tizennégy tagú élboly teljesítette együtt, akik másfél perccel hamarabb kezdhették meg a négy körös, összesen öt kilométeres futást.

A női versenyt nagy csatában végül a brit Sophie Coldwell nyerte ötvenkilenc perces időeredményével, míg a legjobb magyar a tizedik helyen célba érkező Bragmayer Zsanett lett. A férfi mezőny magyar szempontból jól indult, sajnos azonban az időjárás miatt nem fejeződött be a kihívás. A vihar és a jégeső ugyanis tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát így a versenybíróság nem tehetett mást, mint a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakította a viadalt, amelyre eddig még nem volt példa. Az úszásban a francia „halak”, Aurelian Raphael és Anthony Pujades, akik egyébként már mindketten álltak a tiszaújvárosi világkupa dobogóján, szokásos koreográfiájukkal próbálkoztak, de nagy előnyre ezúttal nem tudtak szert tenni, hiszen az orosz sztár-testvérpár, Dmitriy és Igor Polyanskiy pár másodperccel utánuk érte el a Dísztó partját. Olimpikonjaink közül Tóth Tamás a tizenötödik, ifjabb Faldum Gábor a huszadik, U23-as Európa-bajnokunk, világbajnoki bronzérmesünk, Bicsák Bence pedig a huszonharmadik helyen haladt. Alig váltottak kerékpárra a sportolók, amikor alaposan leszakadt az ég. Mivel az időjárás egyre rosszabbra fordult a hetedik kerékpáros kör után, amikor a viharos szél felborogatta a pályát biztosító kordonokat is, és már jég esett, a versenybíróság nem tehetett mást, mint a sportolók és bírók biztonsága érdekében félbeszakította a versenyt. A szabályok értelmében nincs eredmény, a versenybíróság készít egy riportot a történtekről a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) technikai bizottságának, amelynek tagjai ennek alapján összeállítanak egy sorrendet, illetve kiosztják a világranglista és olimpiai kvalifikációs pontokat. Ebben segíthet majd a szakembereknek, hogy az úszás, és 17,5 km kerékpározás után az időmérő rendszer a következő sorrendet rögzítette. Lehmann Csongor negyedik, Faldum Gábor hatodik, Tóth Tamás a tizenhatodik, míg a tizenhetedik helyen Bicsák Bence állt ekkor.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 15

Yesterday 66

Week 220

Month 1457

All 166541

Currently are 177 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions