Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

LEGYESBÉNYÉN IS MEGEMLÉKEZTEK ÁLLAMALAPÍTÓ KIRÁLYUNKRÓL

Országszerte feltűntek a piros-fehér-zöld lobogók augusztus 20-án, Szent István király ünnepén. A reggeli órákban Legyesbényén a római katolikus templomban gyűltek össze az ünneplő emberek. Lengyelné Bús Zita polgármester asszony ünnepi beszédének kezdetén Szent István írásából, az Intelmekből olvasott fel egy idézetet.

Úgy gondolja a háborúk és természeti katasztrófák között szükség van az ünneplésre, és a magyar népnek ezen a napon van miért ünnepelnie, hiszen Szent István nép vagyunk. A keresztény állam összeköt minket, ahogyan az életet jelképező kenyér is. Az államalapító királyunk reményt adott és egy biztonságot sugalló jövőképet az országunknak. 

A polgármester helyét a Monoki Népdalkör vette át, akik egy színvonalas előadással örvendeztették meg a templom népét. A műsor utolsó dala előtt arra biztatták az ünneplőket, hogy bátran fogják meg egymás kezét, amely fizikai kapcsolatot egy hosszú ideig nélkülöznünk kellett a közelmúltban.

A plébános úr a misét Szent Istvánnak és minden magyar szentnek ajánlotta, hogy példájukat mindenki követni tudja. Példabeszédében felhívta a figyelmet Szent István egyházért tett cselekedeteire és meghozott törvényeire, amelyekért haláláig küzdött. Miután fia életét vesztette, halálos ágyán az országot Szűz Mária kegyelmébe ajánlotta, amivel a Nagyboldogasszony országává váltunk. Az ünnepi szentmise részeként a plébános úr megáldotta az új kenyeret, majd folytatódott a szertartás, amelynek végén a legyesbényei Búzavirág Dalkör előadása zárta a megemlékezést.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 197

Yesterday 369

Week 566

Month 6861

All 694692

Currently are 58 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions