Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZENT ISTVÁN NAPI ÜNNEPSÉG BODROGKERESZTÚRON

Bodrogkeresztúron augusztus 18-án tartották az ünnepi megemlékezést a Faluház nagytermében. A Himnuszt követően Csuhaj Nikolett énekelte el első számát, amivel kezdetét vette a hivatalos program.

Rozgonyi István a település polgármestere rövid beszédében elmondta, hogy számára ez a legkedvesebb nemzeti ünnepünk, mivel ez egy vidám nap, itt valóban van okunk örülni. Majd emlékeztette a megjelenteket arra, hogy Szent István sem tudta volna egyedül megvalósítani terveit, szüksége volt szövetségesekre. Ezáltal köszöntötte Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt, akit nem csak a községért folytatott munka partnerének, hanem személyes barátjának is tekint. Az államtitkár úrhoz került a szó, aki már beszédének kezdetén kijelentette, hogy büszkének kell lennünk erre az ünnepre, és mindazokra a küzdelmekre, amiket Szent István király vívott azért, hogy országunk jelenlegi helyzetét tölthesse be. Augusztus 20-i ünnepnapunk az évszázadok alatt számos megpróbáltatáson ment keresztül. Próbálták eltörölni, megváltoztatni, elfeledtetni, de a magyar népet nem tudták megtörni, és az ünnep napjainkra visszanyerte eredeti üzenetét.

A település hagyományaihoz híven idén is sor került a településért emlékérem átadására, amit néhai Iváncsó Jánosné érdemelt ki a közösségért folytatott fáradhatatlan munkájával. Szatmári Ilona, a bodrogkeresztúri nyugdíjas klub vezetője mesélt életútjáról, és azokról, amit a közösségért megtett élete során. Tagadhatatlanul fontos szerepet töltött be a település és annak lakóinak életében. Egy perces néma csenddel emlékeztek meg rá a megjelentek, aminek végén Szatmári Ilona a polgármester úrral közösen átadták az emlékérmet.

Az ezután színpadra kerülő egyházi képviselők közül Gorcsa György parókus kezdte el áldását és elsőként szentelte meg az új kenyeret. Kertész Ferenc plébános úr és Mihalik-Szűcs Edina lelkészasszony egy-egy elgondolkodtató példabeszédet követően szintén megáldották az ünnepi jelképet. Rozgonyi István és Szalay-Bobrovniczky Vince az ünnepség zárásaként közösen vágták fel az új kenyeret, amit szét is osztottak a megjelentek között, miközben Csuhaj Nikolett éneke biztosította a kellemes hangulatot a teremben.

      


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 0

Yesterday 283

Week 652

Month 6947

All 694778

Currently are 88 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions