Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS A SZERENCSI RÁKÓCZI-VÁRBAN

Augusztus 20-a meghatározó ünnep a magyar nép számára, amiről Szerencs városa is megemlékezett egy ünnepség keretein belül. A délutáni órákban a hőség ellenére nagy számban gyűltek össze az ünneplők a Rákóczi-vár udvaros palotaszárnyában, hogy közösen emlékezzenek meg Szent Istvánról és hagyatékáról.

Nyiri Tibor a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket ezen a különleges történelmi helyszínen. A történelmet és annak ismeretét nélkülözhetetlennek tartja, különösképpen a magyarok számára, akik gazdag múlttal rendelkeznek. Minél többet tudunk arról, hogy honnan érkeztünk, annál tisztábban láthatjuk a jövőnket. Gondolatai szerint tennünk kell azért, hogy magyarok maradhassunk, amihez szükségünk van ünnepekre. Egyháziakra, államiakra és családiakra egyaránt.

Ünnepi beszédet mondott dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő is, aki többek között az ország születéséről emlékezett meg. Szent Istvánt példaértékű hadvezérnek és államférfinak gondolja, aki világszerte egyedülálló örökséget hagyott hátra nemzetünknek. Államalapító királyunk életét a kereszténység védelmének szentelte, ami népünk mindennapi értékét képezi mai napig. Mondanivalója végén megköszönte mindazok munkáját, akik a 100 éve nem látott aszály ellenére kitartó munkájukkal tettek azért, hogy idén is új kenyér kerülhessen Magyarország polgárai elé.  A beszédek végéhez érve egy meglepetés vendéget köszönhettek a színpadon Paládi Máté személyében, aki a nyár nagy részében a helyi Művelődési Központban gyakorolta zongora előadásait. Ezúttal Kodály Zoltán Marosszéki táncaiból adott elő részleteket.

Az új kenyér megszentelését megelőzően a 100 éves Szerencsi Férfikórus éneke hallatszott a vár falai között. Balázs Pál református lelkész, Csejoszki Szabolcs görögkatolikus parókus, és Szarvas Péter római katolikus plébános prédikációit szívlelhették meg a résztvevők. A egyházak megjelent képviselői felszólalásaik után egy ökumenikus imádsággal megáldották és megszentelték az új kenyeret.

Az ünnepség a külső udvaron folytatódott, ahol az önkormányzat, a történelmi egyházak és az intézmények képviselői koszorúkat helyeztek el Szent István király emléktáblájánál. A megemlékezés zárásaként a 100 éves Szerencsi Férfikórus közreműködésével hangzott el a Szózat.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 366

Yesterday 488

Week 366

Month 6661

All 694492

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions