Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

DŰLŐÚT ÁTADÁS TARCALON

Tarcal község újabb mérföldkőhöz érkezett a fejlesztések terén, 620 millió forint kormányzati támogatásból 3,5 kilométernyi dűlőutat adtak át augusztus 2-án. Az átadó ünnepségen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes, Bánné Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Szabó Tünde Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Wáberer György üzletember, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Posta György Tokaj polgármestere és természetesen Tarcal község vezetője, Butta László polgármester.

Gulyás Gergely köszöntötte a megjelent vendégeket majd elmondta több mint 3,5 km út kerül most átadásra, ez a ma esemény szimbolizálja azt a fejlődést, amit Tokaj-Hegyalja azon belül Tarcal is magáénak tudhat. ezen felül további fejlesztések vannak folyamatban. Ez egy olyan beruházás amely lehetővé teszi hogy gyalogosan, kerékpárral, vagy rossz időben is meg lehessen közelíteni a földeket. Nemcsak a gazdálkodóknak segítség ez, hanem azoknak is akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára. A kormány elkötelezett a fejlesztések, támogatások iránt, biztos abban hogy azok a helyi ötletek, javaslatok, amik már megszülettek illetve most fognak megszületni szintén támogatás kapnak majd. A 620 millió forintos segítség most is jó helyre került, gratulálok mindenkinek aki részt vett a projektben.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő elmondta, nagyon büszkék erre a régióra a tokaji bort világszerte ismerik, de ahhoz hogy ezt a csodás vidéket meg tudják mutatni az ideérkező vendégeknek, nagyon fontos az infrastruktúra fejlesztése. A 37-es út négysávossá bővítése és Szerencs valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között a 37-es út felújítása részben megtörtént. Természetesen folyik a mellékutak felújítása és szálláshelyek kialakítása, modernizálása is aktuális. Azok a fejlesztések amik a dűlőutakat érintik az itt élő gazdáknak nagyon fontosak, hiszen a művelés alatt álló szőlőbirtokok így könnyen megközelíthetővé válnak, Mindenkit arra biztat a képviselő asszony hogy látogasson el a térségbe, és csodálja meg a természeti adottságokat.

Tarcal polgármestere Butta László beszédében elmondta, a községnek “úgy kellett a dűlőút fejlesztés mint koldusnak a falat kenyér”. Eddig Tarcalnal eddig egy szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a beruházás által 3,5 kilométernyi úttal gazdagodott a község. 8-9 évvel született meg az ötlet, milyen jó lenne a Kopasz-hegynél lévő területeket szilárd földburkolattá tenni. A dűlőút hálózatot felmérték, terveket készítettek, közel 2,5 milliárd költséggel számoltak. 8 település összesen 216 millió forintos támogatást kapott valamint Tarcal a Vidékfejlesztési Program keretében 280 millió forintos segítséget kaptak, melyből 2,5 kilométer hosszan vápás rendszerrel kiépített dűlőutakat létesítenek. Még sok tennivaló van a településen és szerencsére jól gazdálkodtak a támogatással, a fennmaradó összeget is további útfelújításba fektetik.

Tokaj első embere, Posta György méltatta a példátlan összefogást a két település között, mely mindenképp gyümölcsöző az itt élők és az idelátogatók számára is. Tokajban 1902 méteren újult meg dűlőút, amit vízfogókkal is elláttak, hogy a lezúduló esővizet megpróbálják irányítani. Tokajban júliusban rekordot döntött a vendég éjszakák száma, 12 ezer fölé emelkedett. Polgármester úr reményét fejezte ki annak érdekében hogy minél több ilyen fejlesztés valósuljon meg a közeljövőben Tokaj-Hegyalján.

Wáberer György a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, hozzátette ezelőtt három évvel 45 település polgármesterével együtt állítottak össze egy 550 milliárd forint értékű támogatási csomagot, ennek a projektnek a megvalósítása folyamatban van. Reméli a Tokaj- Zemplén régió egy egész éves programot tud adni a turisták számára.

Az esemény végén közösen átvágták a nemzeti színekben pompázó szalagot. A dűlőút fejlesztés hozzájárul a lakosság, a gazdák és természetesen az idelátogatók biztonságosabb, kényelmesebb közlekedéséhez, a megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően Tokaj-Hegyalja kiemelkedő idegenforgalmi célponttá válik, ami rendkívül fellendíti a belföldi turizmust.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 368

Yesterday 488

Week 368

Month 6663

All 694494

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions