Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ ÉS TERMELŐI VÁSÁR GESZTELYBEN

A nyolcadik havi gesztelyi termelői vásárt egy nem mindennapi műsor kísérte, melyet három nemzet szülöttei színesítettek, ugyanis olasz származású előadók dobták fel a zászlókat és ezáltal a hangulatot is, augusztus 5-én. A nemzetközi együttműködés hosszútávon gyümölcsöző lehet a települések számára, hiszen nagyszerű dolog új kultúrákat, nemzeti szokásokat megismerni. Különleges zászlódobáló műsort láthattak ugyanis az érdeklődök akik kilátogattak a szombati piacra, Orte városából érkeztek a fellépők, és mellettük még három város delegáltjai, Olaszország, Franciaország és Málta térségéből.

A gesztelyi termelői piacon minden hónapban tartanak hagyományos vásárt, a helyi emberek örömére, hiszen jó minőségű termékeket lehet eladni és megvásárolni is ezáltal, a téli hónapokban szokott csekélyebb érdeklődés lenni az esemény iránt, tekintettel az időjárás viszontagságaira. A nyár utolsó hónapjában különleges műsort láthattak az egybegyűltek az világszerte népszerű ortei zászlódobálók által. A gesztelyi önkormányzat nemzetközi pályázatot nyert, melynek keretében külföldön láthatták a zászlósok fellépését, akkor határozták el hogy mindenképp meginvitálják az előadókat a nemzetközi program keretében hogy ennek a csodának a részesei lehessenek a magyar emberek is.

Simon István Gesztely polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, és ismertette a zászlódobálók történetét. A Rómától 80 kilométernyire északra található Orte városából érkeztek a település Hét kerületének zászlóforgatói, akik évszázadok után újra felélesztették az ősi zászlós mutatványokat ,játékokat melyben ortei fiatalok és idősek vesznek részt a hét városrész színéivel .

A színvonalas produkció délelőtt 10 órakor kezdődött melyre nagyon sokan kíváncsiak voltak, hiszen nem kevés fizikai és szellemi koncentrációt kíván meg az előadóktól a mutatványok előadása. A nagy sikerre való tekintettel fél 12-kor újra felléptek műsorukkal a dobosok és zászlódobálók.

Nyirő Ildikó projektmenedzser érdeklődésünkre elmondta, a megvalósult pályázat kapcsolatépítésről szól. Európa több országába ellátogatott a gesztelyi önkormányzat, akkor találkoztak a zászlódobálók produkciójával, amit mindenképp meg akartak mutatni a Magyarországon élő embereknek. A fellépőket a Giove-i önkormányzat és máltai önkormányzat valamint Dijone önkormányzat delegációja is elkísérte.     


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 258

Yesterday 369

Week 627

Month 6922

All 694753

Currently are 68 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions