Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

PIACÁTADÁS BŐCSÖN

Új beruházással bővült Bőcs , ugyanis egy 186 négyzetméteres termelői piac és egy hulladékszállító gépjármű átadására került sor a településen augusztus 2-án. A projekt 118 millió forintos kormányzati támogatásból jött létre, a község központjában. A Magyar Falu Program keretében egy hulladékszállító járművet is beszereztek, mely nagyban elősegíti a település tisztántartását. A támogatás keretén belül 11 parkoló is kiépítésre került, illetve 262 négyzetméternyi térburkolat is létrejött.

Az ünnepség hagyományosan a történelmi egyház áldásával kezdődött, Szőnyi Tamásné református lelkipásztor által, Tóth György tárogató előadása mellett. Az átadáson részt vett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, valamint Héjj Dávid kormánybiztos továbbá a település vezetője, Nagy László Bőcs polgármestere. A piac alapötlete egy vitából fakadt, ami két termelő között zajlott, hiszen nem volt elég hely az árusításra. Mindenképp megoldást kellett találni arra a kérdésre hogy helyi termelők megfelelő körülmények között tudják értékesíteni a portékájukat.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, mindig van minek örülni hiszen jobbnál-jobb tervek válnak valóra, új fejlesztések vannak folyamatosan melyekről érdemes beszélni és érdemes átadni is. Egy közösség életén azok a közösségi terek tudnak változtatni, amelyek megújulnak, fejlődnek. A magyar mezőgazdaság értékeit kézzelfoghatóbbá akarják tenni, a termelői piacoknak nagyon nagy jövője van, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget hogy el tudja adni a saját kertjében, saját keze munkájával megtermelt árut.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő részletezte, még édesapja, néhai Koncz Ferenc segítsége által indult a kezdeményezés, majd később befejezésre került. Az itt élő embereknek nagy előrelépés ez a fejlesztés, hiszen nagyon jó minőségű magyar élelmiszereket lehet eladni és megvásárolni egyaránt.

A bőcsi Rózsafa Hagyományőrző Egyesület kísérte énekével az ünnepélyes szalagátvágást. Az épületben iroda ás raktárhelyiség, vizesblokk és gombavizsgáló is kialakításra került, minden adott hozzá hogy a helyi és idelátogató emberek minőségi adásvételt tudjanak lebonyolítani, ezzel is segítve egymás mindennapjai. Illetve egyfajta közösség összefogás is kialakul ezáltal az emberekben, ami nagyon fontos hogy erősítse az emberek közötti kapcsolatokat.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 192

Yesterday 369

Week 561

Month 6856

All 694687

Currently are 57 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions