Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

BÚZAGYŰJTŐ NAP MONOKON

Hatalmas összefogás eredményeként a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program vármegyei búzagyüjtő napját tartották Monokon július 28-án. Monok község önkormányzata, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetség,e valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány együttműködéséből jött létre nagyszabású esemény, melyen több meghívott vendég is tiszteletét tette.

Idén tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a magyar gazdák legnagyobb karitatív akciója melyben évek óta az egyik legnagyobb felajánlók Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye gazdálkodói, tavaly 62 tonna kenyérgabonát adományoztak a Magyarok Kenyere Programban így 20 olyan egyesületet tudtak támogatni, akik hátrányos helyzetű családokat, gyermekétkeztetést segítenek, és biztosították az alapítvány lisztigényét is. Idén augusztus 20-ig számítanak az adománybúzára, nyolc gyűjtőponton, Monokon, Szerencsen, Mérán, Gesztelyben, Hercegkúton, Mezőcsáton, Szendrőben és Mezőkövesden.

Monok község polgármestere Bártfai Emese köszöntötte a megjelenteket. Majd Böjte Csaba gondolatait osztotta meg a közönséggel. A továbbiakban elmondta nagy örömére szolgál hogy Kossuth Lajos szülőföldjén kezdődik ez az ünnepség és itt is ér véget szeptember 22-én. Kedves szavaival a gazdákat méltatta, hiszen bebizonyították hogy rengeteg dologra képesek az összefogás által, hozzájárulnak a nemzet boldogulásához.

Taskó József a Nemzeti Agrárkamara elnöke MAGOSZ országos alelnöke kifejtette, még gyermekkorában tanulta meg azt a kifejezést, “egy kenyéren vagyunk”, ez mostanra teljesen más jelentéssel bír számára. Ez a rövidke mondat egymás önzetlen segítésére hív minket. 15 millióan vagyunk, és közös nemzettudat tart minket össze, mint a lisztet a kovász, ez a sorsunk. Egy az örömünk és a bánatunk és közös a felelősségünk is, felelősek vagyunk egymásért, a családért, a nemzetért, ezeket a közösségeinket kell megerősítenünk. Az előttünk álló nehéz időkben ezt hivatott teljesíteni a Magyarok kenyere program is. Évről évre egyre többen csatlakoznak a programhoz hogy a leggyengébbeknek és a leginkább rászorulóknak is jusson kenyér az asztalra.

Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő elmondta, egy nagyon fontos kezdeményezés helyszíne Monok, aminek külön örül. Büszkeséggel tölthet el mindannyiukat az hogy a magyar gazdák egy ilyen hihetetlen karitatív kezdeményezésbe kezdtek, több mint tíz évvel ezelőtt. A magyar gazdákkal kapcsolatban el kell mondani hogy most hazánkban több mint egymillió hektáron zajlik az aratás. A jó termőföldhöz mindig alázatos és kitartó kezekre van szükség, azokra a magyar gazdákra akik ezt a földet megművelik és fantasztikus élelmiszereket állítanak elő belőle, ezért köszönettel tartozunk. A programot 2018- ban példaértékű nemzetegyesit szolgálatáért a Magyar Örökség díjjal tüntették ki.

Dr. Schirger György a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei önkormányzatok jegyzője ünnepi gondolatai a következőek voltak a búzaszem a bőségnek és isten áldásának a magyar földre. A magyar gazdatársadalom az akik ezeket az értékeket tudják, őrzik és továbbadják, viszont az egész közösségnek minden egyes magyarnak figyelnie kell arra hogy a jövőnk biztosítva legyen, amelynek alapja, a magyar gabonából, búzából készült kenyér.

Dr. Cseh András a MAGOSZ főtitkára hálás szívvel megköszönte a szervezők nevében hogy ilyen szép eredményt értek el a mai napon. A mezőgazdaság nagyon fontos Magyarországon, Európában Magyarországon van a legnagyobb mezőgazdasági terület, több mint 88 százalék. Ebben abszolút vezetők vagyunk, ezért fontos a Magyarok Kenyere Program nemcsak a gazdáknak, hanem mindenkinek. A Magyarok Kenyere Program egy civil kezdeményezés amely Baranya megyéből indult, több mint tíz éve, helyi kezdeményezésként, néhány helyi gazda adományozott búzát a térségben lévő civil szervezeteknek. Folyamatosan bővült a program határon belül és határon túl is, több mint százezer rászoruló embernek nyújtanak segítséget.

A történelmi egyházak képviselő megáldották az életet jelképező termést, majd Kiss Kata előadóművész produkcióját férje zongoraszóval kísérte, valamint óvodás gyermekek is bekapcsolódtak és közösen előadták a Magyarnak lenni igenis jó című dalt.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 82

Yesterday 369

Week 451

Month 6746

All 694577

Currently are 64 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions