Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

TAROLT A TOKAJ-HEGYALJA EGYETEM IDÉN

A Tokaj-Hegyalja Egyetem népszerűsége idén óriásit nőtt a felvételizők körében, összesen 499 hallgató kezdheti el tanulmányait az egyetem felsőoktatási rendszerében, és még hátravannak a pótfelvételi eredmények, ahol körülbelül még 50 fős növekedéssel számolnak. Különösen népszerű az óvodapedagógus szak, de a szőlész-borász, a turizmus-vendéglátás, a gyógypedagógus, a kisgyermek-nevelő és az informatikus szakra is szép számmal jelentkeztek a tanulni vágyók.

A felvételi pontszámok kihirdetése után egy nappal, Sárospatakon július 27-én sajtótájékoztatót tartott Dr. Horváth Ágnes, az egyetem rektora, Csatlósné Komáromi Katalin a társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató, és Körtvélyesi Erzsébet oktatási igazgató, ahol részletesen beszámoltak az egyetem fejlődéséről.

Dr. Horváth Ágnes rektor elmondta, az hogy ezt a szép eredmény elérték, csapatmunka volt az egyetem dolgozói részéről, akik megértették hogy ennek a történetnek a szerves részét képezik, és úgy dolgoztak az év során hogy amikor megjelentek a középiskolákban és a különböző fórumokon, sikerült megmozdítani őket annak érdekében hogy a hiteles képet tudjanak adni az egyetemi életről, legyen szó a diákokról vagy az oktatásról magáról. Ez az év hatalmas áttörés volt a Tokaj-Hegyalja Egyetem részéről olyan számokat értek el a felvételi szempontjából, amik Sárospatakon nagyon régóta nem szerepeltek. Mindenki azt várja Sárospatak és térségében hogy mikor lesz annyi diák, mint a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején, ha ilyen léptekkel haladnak, hamarosan, az idei év nagyon biztató ebben a tekintetben. Hiszen nem titok hogy az előző éven 38 embert vettek fel nappali tagozatra, idén ez a szám 115. Ebben nincs benne a pótfelvételi hiszen akik a felsőfokú szakképesítést végeznek az intézményben, szeretnék tanulmányaikat folytatni és jönnek tovább a BSC képzésre. A levelező képzésen még nagyobb növekedés volt összesen 347 hallgatót tudtak felvenni, tavaly ez a szám 65 volt. Hihetetlen érzés hogy a térség így megmozdult és hogy az egyetem egy év alatt olyan hitet kapott a jelentkezőktől hogy ennyien akarják a tanulmányaikat folytatni.

Csatlósné Komáromi Katalin kifejtette az egyetem indulása óta fontos feladat Tokaj-Hegyalja térség kiemelt figyelemmel kísérése. Az előzetes jelentkezésekből jól látszik hogy 2022-ben 107 fő érdeklődött az egyetem képzései iránt, további zempléni térségekből pedig az előző évi 134 fő helyett 320-an kívántak bejutni a felsőoktatási intézmény karaira.

Az oktatási igazgató Körtvélyesi Erzsébet elmondta, igyekeznek minél több eseményen, pályaorientációs napon, népszerűsíteni az egyetemet, idén félszáz programon vettek részt ahol betekintést nyújtottak az egyetem életébe, idén több mint kétszáz ilyen esemény terveznek, hogy minél több diák megismerje a Tokaj-Hegyalja Egyetemet. Összesen 1550 jelentkező volt, ebből 1100 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyéből, valamint a Felvidékről és a Patriumból is érkeznek diákok, hogy tudásukat fejleszthessék.

A megnövekedett létszám ugyan kihívások elé állítja az egyetemet, de az oktatók minőségi, színvonalas tudást adnak át a hallgatóknak így nem jelent gondot a tanulók magas szintű kiszolgálása.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 355

Yesterday 488

Week 355

Month 6650

All 694481

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions