Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SOKSZINŰ TARCALI NAPOK

Immár hagyománynak számít Tarcal község életében a Tarcali Napok elnevezésű kulturális, szórakoztató rendezvénysorozat, melyet idén július 27-28. között rendeztek meg. A programsorozat ünnepélyes koszorúzással és a Tarcal Vezér futóversennyel indult július utolsó hétvégéjén.

A megmérettetés 3,5 km hosszan folyt, a szintkülönbség összesen 120 méter. Tarcal Vezér szobra a kiinduló pont majd a célegyenes az Áldó Krisztus Szobornál van. A fő szervező a Zöld Sportok Klubja. A sportolni vágyók három korcsoportban nevezhettek: 18 év alatt, 19-49 évesek, 50 év felettiek .A sportesemény péntek délután öt órakor rajtolt el, a hagyományosan megrendezésre kerülő futóverseny a település névadója Tarcal vezér előtt való tisztelgés. Mindenkinek sok sikert kívánt, majd Polyák Péter atya megáldotta az induló versenyzőket és a rendezvényt. Butta László polgármester és Polyák Péter , valamint a főszervező Zöld Sportok klubjának elnöke, Kovács Attila és segítői ünnepélyes keretek között koszorút helyeztek el Tarcal vezér szobránál.

A verseny eredményhirdetése hat óra előtt pár perccel történt meg a 6 puttonyos Borfaluban, majd az este egy különleges kiállításmegnyitóval folytatódott ahol Györgyné Újvári Mária művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket, majd Butta László polgármester nyitotta meg a kiállítást. A tárlat különlegessége hogy helyi művészek alkotásai találhatóak meg különféle témákban és technikák által létrehozva. Összesen három csoport és 14 egyéni művész munkája került kiállításra. Ezt követően Horváth-Kosárkó Gréta egy népdalt énekelt el, majd Csáti Géza saját szerzeményét adta elő a megjelenteknek. A művész úr egyébként több témában alkot, fotóz, kézművesedik és verseket is ír. A Tarcali Népdalkör rendhagyóan az Azért vannak a jó barátok című dallal örvendeztette meg az egybegyűlteket. Az este zárásaként polgármester úr apró ajándékkal köszöntötte az kiállításon részt vevő alkotókat, érdeklődőket.

Szombaton a tarcali bányatónál egy különleges programmal várták az érdeklődőket a Karsztvíz Búvár és Barlangász SE és a Magyar Honvédség Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái. A rendezvény a közösségépítés mellett a környezetvédelmet is szolgálta, hiszen a profi búvárok megtisztították a tavat a szennyeződésektől. és a kilátogatok több élménnyel is gazdagodtak, többek között a legkisebbek örömére egy “ kincsesládát” is a felszínre hoztak, ami édességet rejtett, ezt a résztvevő gyermekek között szétosztották. Lehoczki László a Spider Mentőcsapat vezetője kutyás bemutatója nagy sikert aratott a jelenlévők körében. A Honvédség különleges programja zajlott a katona sátorban ahol bárki kipróbálhatta a honvédség fegyvereit, természetesen csak emberi életre veszélytelen lézeres változatban.

A délután folyamán az Agorán folytatódtak a programok, ahol ugrálóvár, ,levendulás játéktár logikai játékokkal, termelői vásár és a Vöröskereszt dolgozónak prevenciós sátra várta az érdeklődőket. Többek közt vércukor és vérnyomásmérős és egészségügyi tanácsadás folyt a helyszínen. A közkedvelt gyermekegyüttes Mini Manók formáció tagjai éneklésre és táncra buzdították a picúrokat és szüleiket. A kicsik nagy örömmel vettek részt a közös produkcióban. Butta László polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket köztük Negrutz Ágoston miniszteri fő tanácsadót, Negrutz Ágoston kedves szavaival üdvözölte az egybegyűlteket, számára Tarcal olyan mintha második otthona lenne. Az Áldó Krisztus szobor méltóságteljesen magasodik felénk és vigyázó szemekkel tekint az itt élőkre és a vidékre. Azokra a szőlőtőkékre és földekre melyek a magyar agrárium egyik jelentős részét képezik, és sokak számára az életet és megélhetést jelentik. A vidék stratégiai fontosságú a kormány számára, de ezt mindenki láthatja az utóbbi időben több beruházás, felújítás és építkezés is megvalósult a településen és jelenleg is folynak, valamint a jövőben is tanúi lehetünk a fejlesztéseknek. Polgármester úr mindent megtesz azért, hogy minél több pályázatban indulni tudjon és természetesen sok sikeres projektről beszélek, mely tükrözi a település fejlesztését.

Ezt követően tarcali óvodások kedves műsora derítette jókedvre szórakozni vágyókat, majd a TT Dance, és a népdalkör produkcióját tekinthették meg. A 27. Tarcali Napok a méltán népszerű Sógorok mulatós zeneszámaival folytatódott, majd a Keleti Brass Band lépett színpadra. A Mohikán zenekar és DJ. Graffy könnyed szórakoztató zenei produkciója zárta az estét. A 27. Tarcali Napok minden érdeklődő számára kellemes kikapcsolódást nyújtott sokszínű sport, művészeti és zenei programjaival.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 168

Yesterday 369

Week 537

Month 6832

All 694663

Currently are 66 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions