Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÚTÁTADÁS SZERENCS ÉS TÁLLYA KÖZÖTT

Ünnepélyes keretek között átadták a 3712 jelű útszakaszt Szerencs és Tállya között. A használatbavétel ugyan már megtörtént, az átadó ünnepségre azonban július 13-án került sor.

Tarr Levente a Magyar Közút Nonprofit Zrt osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az egész program Tokaj-Hegyalja számára egy nagyon fontos segítség, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztési program keretében számos fejlesztésre mar sor került, ennek a része a mai is. Ennek keretében Szerencs-Ond-Rátka között egy 9 kilométeres szakaszon több mint egymilliárd forintból, hazai forrásból újult meg az út. A magyar kormány Tokaj-Hegyaljára kiemelt stratégiai partnerként tekint, ez egy nagyon fontos turisztikai térség, a cél az hogy Budapest és a Balaton után ide látogassanak el a legtöbben. A közútfejlesztési programban ,ami a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési program része dűlőutak is megújulnak, minden település egyéni igénye szerint vannak benne fejlesztések. Nagyon jó vidéken élni, de ilyen fejlesztésekre szükség van ahhoz hogy a vidék megtartó erejét mindenféle szempontból tudják erősíteni.

Latorcai Csaba parlamenti államtitkár hangsúlyozta a hogy a magyar kormány 2020-ban amikor 150 milliárd forintnyi keretösszeggel meghirdette a Tokaj-Zemplén fejlesztési programot, igazából egy zászlóshajó programot indított el. A program tökéletesen megmutatja egy térségben hogy milyen fantasztikus eredményeket lehet elérni akkor hogyha a kormány a helyiekkel együttműködve keresi és találja meg egy térség valódi versenyképességi tényezőit, és ezeket a helyiekkel együttműködésben fejleszti. Magyarország kormánya helyiekkel együttműködve segíti a térség idegenforgalmának fejlesztését, közlekedési infrastruktúrájának megújulását, és valamennyi közszolgáltatás megújítását. A program szimbolikus beruházási eleme a Tokaji tv adó torony turisztika hasznosítása, ez egy olyan kilátópont legyen amit nem csupán messziről lehet látni hanem minőségi közúton meg is lehet közelíteni, és meg lehessen csodálni a térség szépségeit. Magyarország kormánya elkötelezett abban, hogy a 2020-ban meghirdetett Tokaj-Zemplén programot még ebben a háborús és szankciós inflációtól sújtott időkben is folytassa.

Hörcsik Richárd képviselő beszédében kifejtette amikor elhatározták másfél évtizeddel ezelőtt hogy Tokaj-Hegyalja turisztikai fejlesztését elkezdik, akkor az első és legfontosabb volt az infrastruktúra kialakítása. Mi kell a turizmushoz? vendéglő, Tokaji-bor, szép lányok, új szállodák mindez épül-szépül Tokaj hegyalján, Tokajtól Sátoraljaújhelyig. A legfontosabb az alapvető infrastruktúra az utak állapota ebben nagyon nagy lépést tettek itt nyolc kilométerről van szó, aztán nem olyan régen adtak át feljebb 3 kilométert, lépésről lépésre adják át az utakat. A nagy értéke ennek hogy háborús költségvetés van ez évben és jövőre is, de nem álltak le az útépítések, átadásra kerülnek.

Nyiri Tibor Szerencs polgármestere örömét fejezte ki az út átadását illetően. Az ősi ír áldás első sor így szól: “Legyen előtted út”. Ezt most már kettős értelemben is elmondhatjuk hiszen olyan utunk van amit mindenki megirigyelhet kiváló minőségben kapták meg az utat ,jelképesen is a kitűnő infrastruktúra az lehetőség arra hogy akár a turizmusban, akár a gazdaságnak más területén ne érezzük magunkat úgy hogy nem vagyunk a nemzettestnek a része. Azok a fejlesztések amiket kap a térség, a 37-es út és egyéb utak fejlesztése, vagy a más egyéb modernizálások ,mind azt mondják a fiatalok számára hogy érdemes itt maradni.

Tarr Levente részletezte, hogy 2022-ben a Magyar Közút munkatársai 140 kilométernyi utat újítottak fel 16,7 milliárd forintnyi összegben aminek 80 százaléka tisztán hazai forrásból került kivitelezésre. A 3712-es út 8.6 kilométeren újult meg 2-szer 1 sávon, átlagosan hat méter szélességben. Az építés során 9500 tonna aszfaltot, 1700 folyóméter kiemelt szegély, 4200 zúzott követ építettek be, 2500 négyzetméteren cseréltek pályaszerkezetet.

             


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 368

Yesterday 488

Week 368

Month 6663

All 694494

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions