Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

TESTÜLETI ÜLÉS SZERENCSEN

Szerencs város önkormányzata 2023. június 29-én tartotta meg munkaterv szerinti testület ülését, Az ülések többek között tárgyalták a Szerencsi Óvodában végzett nevelési évben végzett tevékenységet, szó esett a hulladékgazdálkodási tervről, az önkormányzati kézben lévő ingatlanok értékesítéséről.

Az első napirendi pont: tájékoztató a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde 2022/2023-as nevelési évben végzett tevékenységéről. Kecskésné Nagy Edit óvodavezető kifejtette, az idei nevelési évet is nagy lelkesedéssel kezdték el úgy ahogy az előzőeket, elsősorban a kompetenciaterületeket kívánták hangsúlyozni. Az óvodai pedagógusok szakmai felkészültsége lehetővé teszi hogy sokrétűen és gördülékenyen tudják végezni a munkát.. A szaktanácsadói látogatás megtörtént, nemcsak az óvodapedagógusokat hanem az óvodavezetőt is érintette, fontosnak tartja hogy ö maga is olyan ellenőrzéseket és szakmai segítséget is kapjon mint az óvodapedagógus kollégák. A továbbképzéseket is nyomon kell követni két évente kell 120 órát teljesíteni az óvodapedagógusoknak az idén egy fő megy önköltséges okostesi képzésre. A bölcsődei dolgozók ingyenes digitális továbbképzést végeznek, A munkaközösségi foglalkozások megfelelően lezajlottak az óvodában. Idén 35 belső és 21 külső programot valósítottak meg, ebből van ami újdonság valami visszatérő program. A nyár folyamán legalább heti egy külsős program is lesz, nemcsak gyermekfelügyelet, hanem tartalmi élet színesítése is a cél. Az idei évben a humánerőforrás visszafoglalkoztatott óvoda pedagógusokat tudott foglalkoztatni, minden csoportban két óvodapedagógus és egy dajka állhatott így munkába. A tárgyi infrastruktúrára nézve, megtörtént a kazán javítás, illetve kaputelefon javítás a Napsugár óvodában. Az óvodavezető megköszönte a támogatásokat. Nyiri Tibor polgármester megjegyezte: a református óvoda már szinte készen van, a katolikus óvoda is épül. Danyi László képviselő elmondta több fiatal kifejezte igényét egy ondi bölcsőde létrehozása iránt. Az óvoda nevelési tevékenységéről szóló tájékoztató elfogadásra került.

A második napirendi pont: Tájékoztató az ingatlanvagyon kataszterről. Szabó Lászlóné irodavezető helyettes ismertette 2022 december 31.állapot szerint az önkormányzat 735 darab ingatlannal rendelkezett ennek az értéke 13301985 forint ez a 2021-es állapothoz képest növekedést jelent. A vagyoni növekedést ingatlanvásárlással érték el, jelentősebb tétel volt, sikerült a keleti ipartelepen 10 hektár területre szert tennie az önkormányzatnak. A vagyongyarapodás másik jelentős eleme a lezárt beruházások aktiválása, ami a vagyonértéket növelte. Gál András elmondta, az elhanyagolt területeket rendbe kell tenni értékesítés előtt. Elhangzott az is hogy van érdeklődő a cukorgyári területre ,élelmiszergyártási vonalon szeretnék majd hasznosítani ezt a részt.

A harmadik napirendi pontban a múzeum működéshez kapcsolódó dokumentumok elfogadása. A múzeumot két nagy ellenőrzés érte, az állami számvevőszék általi ellenőrzés és egy mindenre kiterjedő belső ellenőrzés. A belső ellenőrzés áttekintette az összes szakmai koncepciót és megállapította hogy azok szakmai szempontból megfelelőek. A múzeum küldetése megőrizni és továbbfejleszteni a gyűjteményt, gyarapítani a tudást, Törekedni arra hogy a múzeum egy nyitott, modern szemléletű a látogatóknak élményt nyújtó az érdeklődőket kutatókat munkájukban támogató intézet legyen. Danyi László érdeklődött a Cukormúzeum felől, milyen a múzeum és a kiállított tárgyak állapota? Majoros Judit intézményvezető válaszában közölte: a Cukormúzeum a benne található tárgyak állapot kritikus, egy részük a Zempléni Múzeumban vannak elhelyezve a nagyraktárban. Nyiri Tibor közölte, keresik a pályázati forrást amiből tudnának fejlesztést véghezvinni a múzeumban. Összesen 6 határozati javaslatot nyújtottak be a múzeummal kapcsolatosan, amelyet elfogadtak.

Negyedik napirendi pontban a nyári igazgatási szünetet ismertette Oleárné Dr. Kádas Marianna főjegyző asszony, Az idei igazgatási szünet idén július 17.-től augusztus 18-ig tart. Az igazgatási szünet nem jelenti azt hogy zárva lesz a polgármesteri hivatal, az ügyfélfogadás zavartalan. Az igazgatási szünet nem érinti az Okmányirodát, mert az a Járási Hivatal kötelékébe tartozik. A napirend elfogadásra került.

Ötödik napirendi pont a Hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése. Főjegyző asszony elmondta 2023. július 1-től a MOHU Kft. látja el a 35 évre megkapott koncesszió alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. Korábban az önkormányzati kötelező feladatok közé sorolt a hulladék gazdálkodást, a hulladék elszállításával kapcsolatos feladatokat. Ez a rendelet most hatályon kívüli helyezésre kerül, így megszűnik a szabályozás lehetősége is. A szolgáltatás természetesen tovább folytatódik, Nyiri Tibor hozzátette, az a cég fogja ellátni a feladatot ami eddig is a Zemplén Hulladékkezelő ZHK közel 30 településsel egészül ki a feladatköre, és lehetséges hogy egyes területeken változni fog a hulladék elszállításának a napja, de az üteme nem. Az Eperjes utcai hulladékudvar továbbra is üzemel.

Hatodik napirendi pont a Szerencs-Ond 6036 hrsz. számú ingatlan eladásra történő kijelölése. A fent megnevezett, természetben az Ond Fő utca 112.szám alatt fekvő részben önkormányzati tulajdonban lévő épület eladásának kijelöléséről van szó. Az ingatlan két önálló épület és az udvaron álló külön pince. A kijelölés csak az önkormányzati kézben lévő két ingatlanra vonatkozik. A másik épület a telekhatárban lévő egykori tűzoltószertár ami két önálló rendeltetési egységből áll. Az épület romos állapotú, az ingatlan a határozati javaslatban önálló rendelkezési egységként került volna értékesítésre, a pénzügyi bizottság javasolt egy erre vonatkozó módosítást. A főépület 145 nm nagyságú három önálló rendelkezési egységet tartalmazó épület nettó forgalmi értéke 15 millió forint, áfakötelezettség terheli az önkormányzatot. A telekhatáron lévő épület értéke 1300000 forint. Nyiri Tibor elmondta az épület hátsó traktusában lakik egy bérlő érvényes bérleti szerződéssel, amíg a lakhatását nem oldották meg addig nem kerül használatbavételbe az épület. Danyi László képviselő javasolta a főépület eladása egyben történjen meg, nem mindenki örül az eladásnak tájházat akartak létrehozni az orvosi rendelő pedig maradjon meg orvosi rendelőnek, A volt tűzoltószertárra már akadt érdeklődő mondta el Nyiri Tibor polgármester. A napirendi pont elfogadásra került.

Hetedik napirendi pont: Szerencs Szabadság utca 1880 /22 helyrajzi számú ingatlan 1/3-mad részének értékesítése. Szabó Lászlóné előadta 2021 végén döntött úgy az önkormányzat hogy a a Szabadság utcában a négyszintes sorház mögötti területből 2000 négyzetméternyi területet ad a görög katolikus egyház számára bölcsőde építésére. Ez egy összefüggő terület volt a, meg is rendelték a telekalakítást a hatályos jogszabály értelmében azonban a legkisebb kialakítható telekméret 3000 négyzetméter ,így került kialakításra egy 3001 négyzetméterű ingatlan. A bölcsődeépítésre így is alkalmas lenne, ugyanis a görög katolikus egyház tulajdonjogát a korábbi döntés alapján ingyen vagyonátadassal be tudják jegyezni. 1/3 részben az önkormányzat lenne tulajdonosa az ingatlannak. Szóban ígéretet tett a görög katolikus egyház hogy a maradék 1000 négyzetméter felvásárolná. Nettó 2500 forintban határozták meg a terület értékét, bruttó ár 3 millió 178 ezer forint(1100 nm területen). A napirend elfogadásra került.

Nyolcadik napirendi pont Településszerkezeti terv módosítása. Szabó Lászlóné ismertette szóban: az előterjesztés célja hogy a volt cukorgyári iroda területét átsorolják ipari területté. Ennek a fejlesztésnek a célja hogy iparterület fejlesztésére adnak be pályázatot. Az ipartestület fejlesztése 3.c pályázat tekintetében folyamatban van a volt cukorgyári iroda állagmegóvása. A pályázat elszámolásának feltétele hogy az ingatlan átsorolásra kerüljön. A napirendet elfogadták.

Egyéb napirendi témákban a polgármester úr ismertette a képviselő alapok felajánlását, illetve a június hónapban történt eseményeket. A sírhelyek megváltásával kapcsolatban szóba került hogy a 2000 évtől van visszamenőleg lehetőség a sírhely megváltására. Danyi László képviselő kifogásolta ezt az eljárásmódot, felháborítónak tartja hogy szórólap került az elhanyagoltabb sírokra, mely felhívja a hozzátartozók figyelmét a pénzbeli kötelezettségre. Ez a felvetés a későbbiekben kerül majd megvitatásra.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 46

Yesterday 369

Week 415

Month 6710

All 694541

Currently are 118 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions