Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A SZAKKÉPZÉS KÍNÁBÓL

A Szerencsi Szakképző Centrum Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája november 15-én nyílt napot tartott. Az iskola szakmai vezetője, Kovács Enikő tájékoztatta a diákokat és szüleiket a 2020-as tanév szakképzési rendszerének változásairól, az iskola képzéseinek az átalakulásáról, a gyakorlati lehetőségekről. Az iskola pályaválasztási nyílt napján bemutatták a választható szakmákat, tantermeket, oktatóműhelyeket.

Egyik típusa a technikum, amelynek keretében az öt éves képzés során két évig ágazati alapoktatásban, majd három év szakirányú oktatásban vehetnek részt a tanulók. Az új szakképzési struktúra másik típusa a szakképző, ahol közismereti-, ágazati- és szakmai órákat oktatnak. A fodrász és informatikai rendszerüzemeltető szakmák mellett 2020/21-es tanévtől kozmetikusnak, pénzügyi-számviteli ügyintézőnek és autószerelőnek is lehet jelentkezni. A szakközépiskolában divatszabó, villanyszerelő, központi fűtés- és gázhálózat rendszerszerelő és asztalos képzések mellett, hegesztő, édességkészítő, gyártósori gépbeállító és elektronikai műszerész a kínálat. Az intézmény folyamatosan megújuló, korszerű oktatótermekkel és tanműhelyekkel rendelkezik. Az eseményen részt vett Halász Tamás, a Halász Produkt Kft. tulajdonosa, aki korábban együttműködési megállapodást kötött az intézménnyel az édesipari szakképzés sikeréért, népszerűsítéséért. A tanulók projekthéten vehetnek részt, ahol az egyén fejlesztésére fordítanak nagyobb hangsúlyt az oktatók. Határtalanul pályázat keretében együttműködése van a centrumnak a Szentegyháza: Gábor Áron Líceum partneriskolával. A közös projekt mellett megismerkedhetnek Erdély szépségeivel. A szakmai fejlődés elősegítésként Erasmus+ programmal több hetes külföldi utakon vehetnek részt a diákok, ahol nem csak a szakmára, hanem az önállóságra is nevelik őket. Az intézmény megyei szintű szakmai versenyt hirdet minden évben Hegyalja Tusa címmel, fodrász, női szabó, szociális gondozó és ápoló, asztalos és villanyszerelő szakmákban, ahol középiskolás fiatalok mérhetik össze tudásukat, kreativitásukat. A centrummal együttműködve a Szerencsi Rendőrkapitányság is képviseltette magát a nyílt napon, így a jelenlévők tájékoztatást kaptak a rendőr szakmában a továbbtanulási lehetőségekről.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 151

Yesterday 256

Week 688

Month 151

All 218062

Currently are 22 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions