Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

ADOMÁNYGYŰJTÉS A BOLYAIBAN

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskolában november 15-én, Jót tenni jó megnevezéssel, adománygyűjtő cselekedeteket hirdetett ki. Soltész Ádám, káplán szólt az iskola diákjaihoz, aki beszédében Sárospatak egyik leghíresebb szülöttjéről, Szent Erzsébetről, cselekedeteiről és szeretetéről mesélt a tanulóknak. A Szentet többnyire rózsákkal a kötényében, kosarában ábrázolják, amelynek eredete legendához kötődik.

A szíve tele volt jóindulattal, elfogadással és szeretettel. Menedékhelyet hozott létre árva gyermekek számára, majd kórházat alapított, ahol ő maga is segített a betegápolásban. A szegényeket segítette akkor is, amikor egy ideig átvette férjétől a tartomány kormányzását és kinyitatta Wartburg éléstárait. A káplán szólt arról, hogy, Erzsébetnek nem volt könnyű élete. Könyörületes cselekedeteit mindenkor gúny, vádaskodás, irigység kísérte, de ő mindezt a legnagyobb békével és vidám szívvel viselte. Férje elvesztése után még inkább támadások kereszttüzében élt, de továbbra sem hagyott fel a nehéz sorsúakról történő gondoskodással. Egy napon Erzsébet éppen kenyeret vitt a szegényeknek, amikor néhai férjének testvére, Henrik, kérdőre vonta. Látni akarta mit rejteget kötényében. Erzsébet megijedt sógora haragjától, és azt felelte rózsákat. Isten nem akarta, hogy hazugságon kapják Erzsébetet, így csodák csodájára, amikor Henrik erővel kötényébe nézett, valóban csak rózsákat látott. Az iskola vezetője, Gaszperné Tilman Edina szólt arról, hogy az intézmény adventi adománygyűjtésben vesz részt, amely december 13-ig fog tartani. A diákoktól kérték, hogy aki jót szeretne cselekedni és megajándékozna egy hátrányoshelyzetű gyereket, az cipősdobozba, becsomagolva és címkével ellátva leadhatja az aulában. A cipősdoboz akció mellett a tartós élelmiszer gyűjtésében is részt vesz az iskola, amelyhez az aulában kalkuttai Szent Teréz képe alá gyűjtőpontot fognak elhelyezni. Az osztályok pontokat kapnak jóságukért, jószívűségükért és segítőkészségükért és a legtöbb pontot összegyűjtött osztályt egy kirándulással fogják jutalmazni.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 151

Yesterday 256

Week 688

Month 151

All 218062

Currently are 22 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions