Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

RENDHAGYÓ KIÁLLÍTÁS A BOCSKAIBAN

Egy különleges busz parkolt a Bocskai Gimnázium udvarán június 12-én, amelyben interaktív kiállításon mutatták be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A Petőfi Sándor Irodalmi múzeum interaktív és egyedi látványvilágú kiállításán versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével szemléltették költő óriásunk munkásságát. A buszban manuális játékokat és digitális eszközöket is beépítettek, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek.

Balladái szövegéhez kapcsolódó installációkkal segítik a megértést. Ilyen például a Tetemre hívás: Késői korszakának egyik legnépszerűbb és talán legtöbbet vitatott balladájának első sorát is szemléltették. „A radványi sötét erdőben”, a gyerekeknek be kellett nyúlniuk ebbe a sötét erdőbe, ahhoz, hogy a szöveghez jussanak. Arany kisepikájának egyik legismertebb és méltán népszerű verse „A családi kör”, amelyek versszakainak az első vers sorait az egyik körön, minden második sor pedig a másikon, forgatva pedig összeolvasható.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 68

Yesterday 88

Week 234

Month 1093

All 163825

Currently are 39 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions