Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A HŐSI HALÁLT HALT BAKÁKRA EMLÉKEZTEK MEZŐZOMBORON

 A Don kanyari csatában hősi halált halt bakákra emlékeztek január 12-én a mezőzombori Béke kertben. A megjelenteket Csepely Krisztina üdvözölte, majd felidézte a hetvennégy évvel ezelőtti eseményeket. Gál István, képviselő ünnepi beszédében arról szólt, hogy a 2. magyar hadsereg állományából hozzávetőlegesen százharminc ezer honvéd adta az életét a hazája szabadságáért.

A szónok beszédében kiemelte, hogy emlékeznünk kell a múltunkra, azokra a fiatal erejük teljében lévő férfiakra, akik a Don kanyarnál harcoltak, éhezve és fázva hazájuk, gyermekeik, hozzátartozóik védelmében. A képviselő elmondta azt, hogy dédnagyapja életét vesztette a fronton, de édesapja hazatért a fogságból. A megemlékezésen közreműködött a Mezőzombori Községi Kórus, Pajger Andrásné és Bodnár Imre. A történelmi egyházak képviselői és a résztvevők közös imával mondtak köszönetet, azoknak a honvédeknek, akik elestek az orosz harcmezőn. A harcban elesett hősök tiszteletére rendezett megemlékezésen elsőként a polgármester, a képviselőtestület tagjai, intézményvezetők, majd a résztvevők helyezték el az emlékezés koszorúit és gyertyáit tisztelgésül a Don kanyar áldozatainak állított emlékműnél Mezőzomboron.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 22

Yesterday 72

Week 22

Month 1461

All 164193

Currently are 33 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions