Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

CSILLAGÁSZATI ÉLMÉNYKÖZPONT A BÜKKBEN

 Csillagászati élményközpont épül, a Bükki Nemzeti Park szívében, Répáshután-tájékoztatta a sajtó képviselőit Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos január 12-én.

A Bükki Csillagda elnevezésű épület szórakoztatva vezeti be majd a látogatókat az égbolt csodáiba, amelyhez a kormány kilencszázkilencven millió forinttal járult hozzá. Erdős Tamás, Répáshuta polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta azt, hogy nagy lehetőséget jelent majd a településnek és az ott élőknek is ez a turisztikai attrakció, hiszen a tervek szerint harmincnyolcezer látogató érkezik két esztendő múlva a községbe. Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta azt, hogy a kormány támogatta a Bükki Csillagda épülését, amely a jövőben teljesen átformálja majd a település arculatát, épületeit. Ehhez hozzátette, hogy ahhoz, hogy a turisták több napot is eltöltsenek a Bükk szívében újabb, különleges élményekkel kell készülni a látogatóknak. Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője ismertette a projekt részleteit. A létesítményben egy fizikai és csillagászati témájú állandó interaktív valamint meteorit kiállítást is terveznek. A hétszáz négyzetméter alapterületű építmény ötven fő befogadására lesz képes, ahol a csillagvizsgáló kupolát távcsövekkel, kamerákkal és egy főteleszkóppal is felszerelik, hogy a kirándulók saját szemükkel figyelhessék meg a csillagokat. A beruházás befejezésének várható időpontja, 2019 szeptembere.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 68

Yesterday 88

Week 234

Month 1093

All 163825

Currently are 125 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions