Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A DONI HŐSÖKRE EMLÉKEZTEK BEKECSEN

 A doni katasztrófa 75. évfordulójáról emlékeztek meg Bekecsen, január 12-én. A doni áttörés a II. világháború legnagyobb magyar katonai veszteséggel járó tragédiája volt. A magyar alakulatoknak különösen kegyetlen időjárási és földrajzi viszonyok között kellett helytállniuk – utánpótlás, felszerelés és élelem nélkül, hogy lassítani tudják a vörös hadsereget.

A történelmi eseményeket Bodnár László, a település polgármestere idézte fel, aki beszédében hangsúlyozta: „A mieink bátran harcoltak.” Egyes források szerint 200 ezer magyar katona halt meg. Ennek számos tagja bekecsi volt, akiknek nevét az emlékművön is feltüntettek. A község vezetője arra bíztatta a megjelenteket, hogy emlékezzünk az áldozatokra jó szívvel, mert népünk, nemzetünk nem a háború nemzete. Az ünnepi gondolatok után a helyi általános iskola diákjai mondtak verset. A megemlékezésen Szabó Roland görög katolikus parókus, valamint Estók István, református lelkipásztor imádkozott és rótta le kegyeletét a doni hősök emléktáblája előtt. A történelmi egyházak képviselői után Nagy József mondott szavalatot. Az esemény végén Bodnár László polgármester a szépkorúak zenés műsora közben elhelyezte a megemlékezés koszorúját.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 68

Yesterday 88

Week 234

Month 1093

All 163825

Currently are 64 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions