Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A szerelem jegyében - hagyományőrzés Ajakon

Lakodalom, összetartozás, értékek, hagyományőrzés - röviden így foglalható össze a Nemzetközi Lakodalmas Fesztivál és Városnapok nevet viselő rendezvény, amit június 17-én immár tizedik alkalommal rendeztek meg Ajakon. A helyiek fontosnak tartják a népszokások ápolását, mint értéket. A tradícióhoz híven az idén is igazi vidéki lakodalomnak lettek szemtanúi a megjelentek, amelynek keretében szerepelt többek között vőlegény- és mennyasszonykikérés, násznépvonulás, polgári szertartás. 

Az ünnepséget Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédénben köszönetét fejezte ki Ajaknak, hogy felelős és bátor európai közösösségként, kisvárosként nagy lélekkel szolgálja a magyar- és az európai jövőt azáltal, hogy tudatosan élteti a lakodalom hagyományát. Az eseményen Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter a város jövőbeni terveiről szólva ismertette, hogy a fesztiválnak otthont adó területen a jövőben beruházások kezdődnek: városháza épül, valamint a jelenlegi műfűves pálya helyén multifunkcionális sportcsarnok létesül. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselőjeként azt kérte, hogy a település lakossága őrizze tovább a helyi értékeket, együtt örüljenek a hitnek és dicsőitsék a Jó Istent!

  

Online televízióadás

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Hirdetés

szerencsejatek logo

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 27

Yesterday 84

Week 111

Month 1784

All 133871

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions