Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

KOMPOSZTÁLÁS A BOLYGÓNKÉRT

Nem csak a háztartásunkban, hanem a kertünkben is rengeteg zöldhulladék keletkezik. Ha globális szinten szeretnénk változtatni ezen, akkor a komposztálás nyújthat lehetőséget arra, hogy kismértékben, de segítsünk a Földünkön. A komposztálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy tegyünk valamit bolygónkért, hiszen termőfölddé alakítjuk a különböző szerves anyagokat. Így csökkenthetjük a hulladékmennyiséget és tápanyagban gazdag termőföldet állíthatunk elő növényeink számára. Ezzel a módszerrel a háztartási szerves hulladékok nagy részét visszajuttatjuk a termék körforgásba, miközben a teljes háztartási hulladék mennyiségét 1/3-val csökkenthetjük. Komposztálásnál érdemes a komposztáló edényt vagy komposztálásra alkalmas eszközt kertünkben, erkélyünkön elhelyezni.

 

Ebbe töltsük a háztartásban keletkező minden szerves hulladékot, mint például ételmaradékot, tojáshéjat, kávézaccot, tea filtert, gyomot, lenyírt füvet, gallyakat, letermett növények földi maradványait, egynyáriak, kétnyáriak, évelők és zöldségnövények részeit. A komposztáló láda aljára laza ágakat, felé kerti hulladékot, majd a háztartási maradványokat ajánlott - ebben a sorrendben - elhelyezni. A növények a komposztból könnyebben tudják felvenni a nekik szükséges tápanyagokat, javítjuk vele a talaj szerkezetét és vízháztartását, gyógyítjuk a kemikáliák által okozott károkat, továbbá növelhetjük a talajéletet. A komposztálással pénzt is megtakaríthatunk, ugyanis kevesebb lesz a hulladék, ingyen gazdagíthatjuk a földet.

      

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

14:00 Youtube Hiradó

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja

Tanulj tovább Sárospatakon!

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

SFbBox by afl odds

Today 2

Yesterday 430

Week 432

Month 19140

All 404921

Currently are 156 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions