Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MÉZESKALÁCS KIÁLLÍTÁS ZÁRTA A SZAKKÖR PROGRAMJÁT

A nemezelést követően ezúttal mézeskalács készítést sajátíthattak el A Szakkör program keretei között a szerencsi érdeklődők. A foglalkozások eredményeként létrejövő kiállítást tekinthető meg augusztus 16 és 31 között a Rákóczi-váron belül található Városi Könyvtár emeletén.

Király Judit művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket a kiállítás megnyitóján, ahol az általuk készített alkotásokból láthatnak egy válogatást az ide érkezők. A program megalakulásának célja a közösségek újjászervezése a kovid járványt követően, aminek meghirdetését az operatív törzs rendelte el 2021-ben. Többféle foglalkozásra lehetett pályázatot benyújtani, mint például hímzés, vesszőfonás, tojásfestés vagy éremgyűjtés is szerepelt a felhozatalban. A program lebonyolítója a Nemzeti Művelődési Intézet, de a vármegyei igazgatóság képviseletében Zámbori Adrienn is segítette a folyamatot, aki a jövőben is szívesen támogatná a szakkört.

A támogatás három lépésből állt össze: elsősorban eszközöket és alapanyagokat kaptak, majd a tanulás részeként meg kellett tekinteniük egy húsz részes oktatóvideó-sorozatot, végül pedig kaptak egy mentort Garay Lászlóné Piroska személyében, aki precíz, szép munkáival már több különdíjat is elnyert.

Több iskola is jelentkezett csoportos alkalmakra, amelyeken apró finomságokat készíthettek a gyerekek. Közösségteremtő szerepe mellett hasznos ismeretterjesztő funkciót is betölt A Szakkör programja, mivel mostanra sok esetben elhanyagolt mesterségekkel találkozhatnak a résztvevők. Vannak akik könnyebben, gyorsabban sajátítottak el a technikákat, de bizonyos, hogy mindenki a maximumot nyújtotta, ami az elkészült alkotásokon is látszik.

A programnak egészen biztosan van jövője Szerencsen, hiszen az érdeklődés egyre több embert vonz a kézműves tevékenységekre, ami az elkövetkezendő években tovább fokozódhat. A következő pályázat nem mézeskalács készítésre, hanem gyertyaöntésre, és bútorfestésre lett benyújtva, ami újabb szórakoztató, de hasznos időtöltésként fog szolgálni a városban élőknek.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 29

Yesterday 369

Week 398

Month 6693

All 694524

Currently are 28 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions