Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZERENCSI ÓVODÁK HELYZETE

Mint ahogy már korábban hírt adtunk róla, a református egyház fenntartásában óvoda nyílik Szerencsen, 2023 szeptemberétől, és a közeljövőben a római katolikus egyház is létrehoz egy köznevelési intézményt a legkisebbek számára. Igy Szerencs város két önkormányzat fenntartású gyermekintézménye mellé még két, a történelmi egyházak által működtetett gyermekintézmény is megnyitja kapuit.

Szerencs város polgármestere, Nyiri Tibor a következőket mondta el a meglévő és épülő intézményekről: Ami az aktualitását adja a gyermekintézmények kérdésének, és ami nagyon fontos az egész ország és Szerencs-Ond települések számára is hogy legyen utánpótlás, szülessenek gyermekek. Szerencsen is az óvodában elkezdődik a tervszerű nevelés és oktatás, az oktatási rendszernek a lényege, a része az óvodáztatás, de már ez a bölcsődében is elkezdődik, fontos dolognak tartja Szerencs város önkormányzata, hogy biztosítsa az ehhez való maximális feltételt. Jó néhány évvel ezelőtt elindult egy olyan folyamat hogy az egyházak megjelentek a városban, szerepet vállaltak. Középiskolát, általános iskolákat, és természetesen idősek otthonát, ezzel szinte a teljes palettát felölelte az amit ők egyházi fenntartásba szeretnének venni. Ezzel a korábbi és a jelenlegi képviselő testület is egyetértett, a városban legyen lehetőség a szülőknek választani, abból a szempontból hogy, akár vallási meggyőződés vagy nem vallásossági elkötelezettség révén választhassanak óvodát. Ez a sokszínűség megvan, most már elértünk abba a stádiumba hogy a református óvoda gyakorlatilag szeptembertől fogadja a nebulókat. A két önkormányzati fenntartású óvoda megvan, sajnos az ondi óvoda ami a harmadik intézmény volt, jelenleg nem üzemel.

Az állami intézmények ugyanúgy megmaradnak, a kérdés ugyan felvetődik munkáltatói oldalról hogy hány csoport fog működni a jövőben és ehhez hány óvodapedagógus kell. Örvendetesen növekedett a bölcsődébe beíratott szerencsi gyerekek száma, és ezt a két feladatot ellátva a két óvoda hosszútávon is meg fog maradni. Óvodapedagógusokra lesz szükség, és ebben a tekintetben meg kell vizsgálni, hogy az óvodapedagógusok is idősödnek, nyugdíj előtt állnak.

A két állami fenntartású óvodába döntő többséggel szerencsi gyermekek érkeznek, ha valaki Szerencsre költözik akkor számíthat arra hogy az óvodában tartanak fent helyet a gyermek számára. A fennmaradó helyek betöltéséről a vezető óvónő dönt. Jelenleg az óvodai nevelésben részt vevő helyi gyermekek aránya 85 százalék. Egyre több állami segítséget kapnak az intézmények, sok óvoda épült meg a környéken, ez is lehetővé teszi a környékbeli óvodáskorú gyermekek helyben maradását. Az önkormányzati ülésen szó esett egy Ondon létrehozott bölcsődei intézményről, amennyiben igény van rá, az önkormányzat minden segítséget megad, hogy a legkisebbek számára helyben legyen lehetőség bölcsődei ellátásra, A szülök, érdeklődök megkeresését Nyiri Tibor polgármester úr szívesen veszi, és természetesen igyekszik a lakosságot segíteni mindenben.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 11

Yesterday 369

Week 380

Month 6675

All 694506

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions