Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

NEMEZELŐ SZAKKÖR ÉS KIÁLLÍTÁS SZERENCSEN

Csodálatos kiállítás nyílt a szerencsi nemezelő szakkör tagjainak alkotásaiból a Szerencsi Művelődési Központban és Könyvtárban július 25-én. A nemezelés már az ősmagyarok körében is elterjedt technika volt, melynek lényege, hogy állati szőrből forró vízben való formázás, gyúrás által egy erős anyag jön létre. Alapanyaga a gyapjú, Napjainkban a nemezelés reneszánszát éli, felnőttek és gyermekek számára is nagyszerű elfoglaltság

A megnyitó ünnepségen Király Judit a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár megbízott igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a 2020-as covid-járvány után a közösségi életet megmozgatni nagyon nehéz feladat. Ennek a segítésére Nemzeti Művelődési Intézet “Tudásunkkal kézen fogva” elnevezéssel indított projektet közösségerősítés céljából, aminek a célja a közösségi szakköri programok megvalósításának a szponzorálása.  2022-ben kétféle szakköri programra nyújtott be az intézmény pályázatot: az egyik a mézeskalács-készítés, a másik a nemezelés volt. Legalább öt fős csoportban húsz alkalommal oktató videófilmek segítségével sajátíthatták el a nemezelés technikáját a résztvevők. Az eszközöket és anyagokat a Nemzeti Művelődési Intézet biztosította, valamint lelkiismeretes mentor is az alkotók segítségére volt, hogy szebbnél-szebb alkotások készülhessenek el.

Nyiri Tibor Szerencs város polgármestere az esemény megnyitóján részletezte, hogy lassan minden falon, minden szegletben ott van az emberi kéz munkája, ami nagy örömmel tölti el, hiszen a kézügyesség fejlesztése nagyon fontos. Ezért köszönetét fejezte ki a szervezőknek és az alkotóknak, hogy közösségeket hoznak létre, amelyek értékeket teremtenek, míg a szakkör a tehetséggondozás egyik színtere, a gyermekek befogadják a felnőttek által átadott tudást. A városvezető köszöntője végén azt kívánta, hogy legyen minél több témájú szakkör Szerencsen, mert a kultúra megőrzése fontos cél.

A tervek szerint a továbbiakban többféle szakkörrel bővül a kínálat, így sokan megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb csoportot, megtapasztalhatják a kikapcsolódás és alkotás örömét.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 41

Yesterday 369

Week 410

Month 6705

All 694536

Currently are 87 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions