Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

30 éves a polgárőrség

Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében tartotta éves közgyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség. A július 31-én megrendezett eseményen dr. Szemán Ákos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertette a napirendi pontokat.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke felidézte a polgárőrség megalakulásának körülményeit. Elhangzott, hogy 1991. április 24-én létrejött az Önvédelmi Szervezetek Országos Szövetsége, amely ugyanazon év november 30-án a nevét Országos Polgárőr Szövetségre változtatta. A mozgalom azért szerveződött, mert a 90-es évek elején Magyarországon nagyon rossz állapotban volt a közbiztonság, komoly méreteket öltött a bűnözés, és ezt a rendszerváltás után állami rendvédelmi szervek nagyon nehezen tudták kezelni. Az elnök úgy fogalmazott, hogy a polgárőrség létrejötte szükségszerű volt, és óriási dolog, hogy ez egy népi kezdeményezés, nem pedig központi utasításra alakultak meg az egyesületek, amelyek ma már jelentős szerepet játszanak az állami bűnmegelőzésben. Túrós András az utóbbi évtizedet a polgárőrség aranykorának nevezte, hiszen a magyar kormány elismerte a szövetséget stratégiai partnerként, és jelentős költségvetési támogatással, illetve technikai fejlesztésekkel segítette a működését.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy társaságában kitüntetést adott át a 30 éves fennállásukat ünneplő megyei polgárőr egyesületeknek. Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke kisfilmmel mutatta be a polgárőrség munkáját, majd a 152 megyei küldött beszámolót hallhatott a szövetség 2020. évben végzett munkájáról, gazdálkodásáról, a 2021-es év fő feladatairól és az idei költségvetési tervről. A megyei elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy a tavalyi év nagyon nehéz volt a polgárőrség számára, de ez elmondható az idei esztendő eddig eltelt időszakáról is, hiszen a koronavírus-járvány teljesen új kihívások elé állította a szervezetet. A polgárőröknek olyan feladatokkal kellett megismerkednie, amelyek túlmutatnak a hagyományos tevékenységeiken. Az egyesületek - főleg a kis településeken - nagyon sokat segítettek az önkormányzatoknak a pandémia során, például azzal, hogy élelmiszert szállítottak az időseknek, elmentek helyettük a gyógyszertárba, odafigyeltek az egészségi állapotukra, s ha szükséges volt, kórházba vitték őket. Tulajdonképpen egy számukra új, karitatív tevékenységet végeztek a polgárőrök, de ezt a feladatot is kiválóan ellátták.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 585

Yesterday 621

Week 3083

Month 12203

All 686205

Currently are 110 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions