Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

HŐS BAKÁK A DONI CSATÁBAN

A hagyományoknak megfelelően január 12-én Mezőzombor Község Önkormányzata megemlékezést tartott a doni áttörés 77. évfordulója alkalmából. A Don- kanyarban hősi halált halt magyar katonákra, köztük a mezőzombori áldozatokra emlékeztek az ünnepi műsorban. A megjelenteket Csepely Krisztina üdvözölte, majd felidézte a hetvenhét esztendővel ezelőtti eseményeket.

A Mezőzombori Községi Kórus műsorral, Bodnár Imre és Halász Józsefné pedig szavalattal lépett a mikrofon elé. Kiss Péterné, a település díszpolgára ünnepi beszédében szólt arról, hogy veszteségünk elesettekben, sebesültekben és fogságba esettekben egyes becslések szerint 120.000 fő volt. A doni katasztrófa a magyar hadtörténet legnagyobb veresége volt. A nagy létszámú 207 000 fős magyar hadseregnek több mint a fele odaveszett: vagy a harcokban lelték halálukat, vagy a visszavonuláskor vesztek oda a kíméletlen időjárási viszonyok közepette, míg sokan a szovjet hadsereg fogságába estek és évek múltán, vagy soha nem tértek vissza hazájukba, családjuk körébe. A szónok beszédében kiemelte, hogy emlékeznünk kell a múltunkra, a doni hősökre, akiknek kezébe a történelem adta a fegyvert, akik elestek a szörnyű télben, akik ott pihennek orosz földben, a hótakarók alatt. A megemlékezésen elsőként Radó Béla polgármester és a képviselő-testület tagjai, intézményvezetők helyezték el az emlékezés koszorúit, majd az emlékezők rótták le tiszteletüket a kegyelet mécseseivel a Don kanyar mezőzombori áldozatainak állított emlékműnél.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 149

Yesterday 256

Week 686

Month 149

All 218060

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions