Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A NÉPMŰVÉSZET MESTEREI AZ ALKOTÓHÁZBAN

A Hegyalja Mesterek Népművészeti Egyesületének a szervezésében november 29-én „Megint jól csináltuk” című kiállítását tekintették meg az érdeklődők a tállyai Alkotóházban. A rendezvényt az Erdőbényei Kádártánc Csoport alkalomra készített műsora nyitotta meg. Az esemény szervezője Dériné Érsek Ágnes, a Hegyalja Mesterek Népművészeti Egyesületének elnöke volt, aki beszédében szólt arról, hogy a tagok kutatták és dolgozták fel a hagyományos kádártáncot, hiszen ez egész Európában egyedülálló.

A tárlaton részt vett Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a több mint 22 éve létrejött alkotó közösség munkájának az eredményei öregbítik a megye hírnevét. A szónok hozzátette, hogy nem csak megőrzi, de fel is éleszti azokat az értékes szokásokat, amik megmutatják a társadalomnak azt, hogy szüleink, nagyszüleink hogyan éltek. Kántor Ferenc, Makkoshotyka polgármestere beszédében kihangsúlyozta, hogy nagyszerű érzés látni, hogy mennyi mondani való van a kezek szorgos munkájában, amelyben tükröződik az alázat, elhivatottság. A népi kultúrából gyökerezett termékek nem csak díszítő funkciót töltenek be, hanem a kor ízléseinek megfelelően használhatóak, amelyben a népművészet továbbra is él. A hagyomány benne van a táncokban és mesterségekben is, amelyre építeni lehet a jövőt, ahogyan azt az elődök is tették. A kiállítás célja az volt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye értékei a helyükre kerüljenek és hogy, az úri hímzés is bekerüljön az Unesco értéktárába.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 84

Yesterday 322

Week 717

Month 2370

All 246968

Currently are 39 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions