Vivid - VirtueMart Template

GYANÚS ESET SZERENCSEN

Szerencs város polgármestere április 7-én kiadott közleményében hívta fel a szerencsi és ondi lakosok figyelmét arra, hogy hazánkban napról-napról emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma. Nyiri Tibor közölte, hogy az április 7-i reggeli adatok alapján Magyarországon 817 főnél mutatták ki a betegséget, amiből heten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élnek. A mai napon Szerencsen egy személynél felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja -tájékoztatott a polgármester, aki ehhez hozzátette:. -Amennyiben ezt hivatalos úton megerősítik, arról Önöket haladéktalanul tájékoztatom. A járvány terjedésében a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezés útján terjed a fertőzés, így környezetünkben is bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Ezért Nyiri Tibor arra kéri a település lakóit, hogy lehetőleg maradjanak otthon, tartsák be a szigorú egészségvédelmi utasításokat és a kijárási korlátozás szabályait.

FOKOZOTT ELLENŐRZÉS TOKAJBAN

Korábban beszámoltunk a Koronavírus Híradóban arról, hogy Tokajban az ott élők betartják a kormány által hozott rendeleteket. A tokajiak otthon maradnak, csak bevásárolni vagy patikába mentek el. Hétköznap teljesen kihalt volt a város főutcája, azonban hétvégén ellepték a turisták a település egyik magán parkolóját. Több helyi kereste meg televíziónkat, azzal kapcsolatban, hogy ők hiába tartják be az új törvényeket a más településről érkezők nem törődnek a lakhelyelhagyási tilalommal és úgy tesznek, mintha nyári szünet, vagy éppen hosszú hétvége lenne. A vírus terjedése és lassítása érdekében Posta György, polgármester a magánparkoló tulajdonosával egyeztetett annak kordonnal történő lezárásáról. A rendőrség segítségét is kérte a város első embere, akik akár pénzbüntetés kiszabásával is betartatják majd a járókelőkkel a szabályokat. Felhívjuk a nézőink figyelmét arra, hogy a veszélyhelyzet fennállásáig péntek 15 órától hétfőn reggel 7 óráig a magánparkoló zárva tart. Természetesen a sétány nem lesz lezárva, azonban azt is csak a szabályok betartásával lehet majd használni. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy maradjon otthon.

A MISKOLCI LIKŐRGYÁR ADOMÁNYA

A Miskolci Likőrgyár Zrt. az által készített Lillafüredi szénsavmentes és szénsavas ásványvízzel kedveskedett a járvány idején Szerencs Város Önkormányzatának. A 200 darab fél literes ásványvizet április 7-én reggel vette át Nyiri Tibor, polgármester a cég egyik alkalmazottjától. Nyiri Tibor köszönetet mondott az adományért, amelyet még Húsvét előtt eljuttatnak azokhoz, akik rászorulnak. Ilyen felajánlást kap még ezen a napon Monok, Bekecs és Mezőzombor Önkormányzata is.

KORONAVÍRUS INFÓKKAL BŐVÜLT AZ ÉLETMENTŐ APPLIKÁCIÓ

A mai naptól elérhető a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának két újítása, amelyek a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot. Az egyik a Koronavírus információ gomb, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára. A másik lényeges és a jelenlegi helyzetben rendkívül hasznos újítás, hogy az applikáció a fontos és aktuális információkról mostantól push értesítésekkel is tudja tájékoztatni használóit. Az applikáció készítője ebben az időszakban kiemelt fontosságú az információszerzés, így ebben is szerették volna segíteni mind a hatóságokat, mind a lakosságot. Éppen ezért arra ösztönözik a lakosságot, hogy ha még nem tették meg, töltsék le az ÉletMentő alkalmazást saját maguk és szeretteik telefonjára is." "Az ÉletMentő applikáció elsődleges célja az, hogy megkönnyítse a segélyhívást úgy, hogy a mentők gyorsan, sok információhoz juthatnak. A frissítés révén az alkalmazás olyan új funkciókkal bővül, amelyek közvetve szintén az életmentést szolgálhatják."

MIT JELENT SZERENCSNEK A GÉPJÁRMŰADÓ EGY RÉSZÉNEK ELVONÁSA?

Magyarország Kormánya módosította a költségvetést, közös teherviselést hirdettek a járvány elleni védekezéshez. Ez annyit jelent, hogy létrehoztak egy védekezési alapot, amelybe bekérik az önkormányzatoktól a gépjárműadó egy részét, elvonnak pénzt a minisztériumoktól, pártoktól, bankoktól és a multinacionális vállalatoktól. Így ebben a krízisben több kis város, vagy település elég kilátástalan helyzetbe kerülhet, hiszen a vírus elleni védekezést, a fertőtlenítő szereket, a szájmaszkokat a gumikesztyűt a saját költségvetésük átcsoportosításából kellett megoldaniuk. Nyiri Tibor, polgármester arra kéri a szerencsieket, hogy legyen mindenki tekintettel embertársaira és maradjon otthon, hiszen ezzel teheti a legtöbbet, vagyis lassíthatja a koronavírus terjedését. Szerencs Város Önkormányzata mindent meg tesz annak érdekében, hogy minél kevesebb fertőzött legyen a városban, azonban ehhez a városban élőknek is fegyelmezetten kell viselkedni.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 56

Yesterday 316

Week 664

Month 2158

All 220069

Currently are 212 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions