Vivid - VirtueMart Template

Mesteravatás és díjátadás a kamaránál

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában, különleges eseményt rendeztek október 21-én délelőtt. Bihall Tamás, a BOKIK elnökének köszöntő beszéde után Kovács J. Attila, a BOKIK alelnöke fejtette ki, hogy napjainkban mennyire felértékelődött a szakmai tudás. A rendezvény első felében a hagyományok szerint az autószerelők tették le esküjüket és vehették át a mesterlevelüket. A résztvevők egyenként kapták meg a bársonyba kötött oklevelüket és fogadták a gratulációkat. Az ünnepi eseményt a Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadója követte. Kovács J. Attila elismerő szavakkal köszöntötte a megjelenteket és hangsúlyozta a hagyományok megőrzésének és továbbadásának fontosságát. Az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 5 pályázat érkezett az országos bírálóbizottsághoz. Ebből 1 kiállításra javasolt, 4 pedig díjazott lett. „Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk; hasznos emberré a fáradságos évek tesznek.” – mondta báró Kemény Zsigmond. A díjazottak örömmel vették át az elismeréseket munkáikért, amiket reméljük hamarosan kiállításokon is viszontláthatunk.

Fokozott járványügyi intézkedések a Miskolci Törvényszéken

A járványhelyzet hatékony kezelése és a megbetegedések visszaszorítása érdekében október 20-tól érintésmentes testhőmérséklet mérést vezetnek be a Miskolci Törvényszéken és a megye járásbíróságain. Az ügyfeleknek továbbra is kötelező lesz a kéz-fertőtlenítő használata, valamint az ügyintézés alatt a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése, azonban a koronavírus fertőzések számának növekedése további járványügyi korlátozások bevezetését tette indokolttá megyénk bíróságain. A védekezés hamarosan további elemmel egészül ki, ugyanis október hónap második felében leheletfogó plexifalak kerülnek beépítésre a tárgyalótermekbe, ezzel is elősegítve a bíróság dolgozói és ügyfelei egészségének megóvását.

Megnyílt a mediKafé a Kórházban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban október 20-án délelőtt Révész János főigazgató megnyitotta a mediKafé névre keresztelt büfét. Az egészségügyi intézmény szolgáltatási palettája ismét, bővül a betegek és a dolgozók nagy megelégedésére. Amint azt Somogyi Alíz, gazdasági igazgató elmondta, a büfé saját üzemeltetésben nyit újra, egykori helyén. A kis üzlet belső tere helyt ad péksüteményes és cukrászati pultnak, szendvicseknek, kapható többféle, kávé és forró csoki is. A polcokon sorakoznak még édességek, tisztálkodási szerek és eszközök. A büfében található néhány kis asztal és ülőhely, ahol kényelmesen elfogyaszthatóak a megvásárolt finomságok. De ha valaki szívesen élvezi még az őszi napsütést, akkor a kinti asztaloknál is helyet foglalhat.

A győzelem volt a cél

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei II. osztályú Labdarúgó Bajnokság 10. fordulóját október 17-én rendezték meg. A találkozón a hazai gárda a tabella elsőt látta vendégül hazai pályán. A mérkőzés első perctől kezdve nagy nyomást helyezett az ellenfél a szerencsiekre, amelyet a 21. percig tudtak tartani, ahol egy pontrúgást követően gólt szereztek a vendégek. A találat után magára talált a csapat, inkább a mezőnyben volt nagy a küzdelem a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első félidő vége előtt egy szép kontra támadást követően kiegyenlítettek a szerencsi fiúk, így a félidőre 1-1-es állással vonultak az öltözőbe. A második játékrész elején ismét egy pontrúgást használtak ki a vendégek ezzel 1-2 re módosították az eredményt. Nagy László, vezetőedző szerint a helyi együttes küzdeni tudását és akarását mutatta, hogy rövid időn belül ismét két szép támadást követően megfordították a mérkőzést ezzel 3-2 re módosították az állást. A második játékrész végéhez közeledve kiegyenlített a vendég csapat ismét egy pontrúgás után voltak eredményesek. A mérkőzés utolsó perceiben még egy nagy lehetőségük adódott az SZVSE játékosainak, hogy megszerezzék a győzelmet, de az alsózsolcaiak hálóőre nagyszerű védést bemutatva őrizte meg a döntetlent. Nagy László elmondta azt, hogy a csapat szívét lelkét kitette a pályán, azonban három pontrúgásból kapták a gólokat, amelyeket gyakorolni fognak, hogy többé ne történhessen ilyen. Egy magas színvonalú mérkőzésen igazságos eredmény született. Szerencs-Alsózsolca 3-3.

Gólzáporos kézilabda mérkőzés

A Szerencs Városi Sport Egyesület női kézilabda csapata negyedik felnőtt megyei mérkőzésüket játszották le október 18-án, hazai pályán, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban. Katona Krisztina, vezetőedző elmondta azt, hogy nehéz mérkőzésre számítottak, nem volt egyszerű ellenfél a Tiszaújváros csapata. A szerencsi lányok támadásai rendben voltak, rengeteg gólt lőttek a hibáik ellenére is, ezért mindenképp dicséret illeti a helyi gárdát. A védekezésük azonban katasztrofálisra sikerült. A szerencsi játékosokat az ellenfelük elaltatta nagyon lassú támadásaikkal és nem tudtak reagálni az utolsó pillanat utáni lövésekre, passzokra. Katona Krisztina szólt arról, hogy nagyon fáj nekik ez a döntetlen, de ha figyelembe vesszük a nehézségeket, akkor örültek annak, hogy egyáltalán ki tudtak állni ezen a mérkőzésen. Még mindig veretlen a szerencsi kézilabda csapata, három győzelemmel és 1 döntetlennel állnak a tabella 2. helyén. Szerencs VSE - Tiszaújváros SC 37-37-es döntetlennel zárult.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 26

Yesterday 196

Week 641

Month 3559

All 277600

Currently are 74 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions