Vivid - VirtueMart Template

József Attila est Tarcalon

Földes László, Hobo május 20-án késő délután József Attila estjét mutatta be az érdeklődőknek Tarcalon, a Hatputtonyos Borfaluban. Az előadásból kiderült az, hogy József Attila Hobo számára az olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit. Az előadással az volt a célja a művésznek, hogy bevonja és továbbgondolkodásra késztesse a nézőt. A bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint száz alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait. A varázslatos hangulatú estén, zenei aláfestéssel tolmácsolta a művész, József Attila verseit.

Turisztikai Szezonnyitó Tokajban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 25-én turisztikai szezonnyitót tartott Tokajban, a felújított Mercure Tokaj Hotelban. A rendezvény témája a 2022. évi turisztikai szezon kilátásai, a legfontosabb megyei fejlesztések, a turizmus és a vendéglátás aktuális trendjei voltak. A kamara megyei elnöke bízik abban, hogy az idei esztendőben is élék lesz a térségben a turizmus és sok család választja a megye nevezetességeit nyaralásuk helyszínéül.

Országos negyedik lett az U16-os szerencsi kosárlabda csapat

Az SZVSE kadett korú fiú kosárlabdázói május 23-án játszották le a visszavágót Hódmezővásárhelyen, a Vásárhelyi Kosársuli gárdája ellen. Endrész Tamás az összecsapásról elmondta, hogy a mérkőzés elején a szerencsiek nagyon sok hibát vétettek, sok eladott labdát sikerült az ellenfélnek odaadni, amelyből viszonylag könnyű találatokat szereztek. Az edző ehhez hozzátette, hogy így rögtön az első negyedben hátrányba kerültek, amelyet később nem is tudtak ledolgozni, mert a szerencsi játékosok sebessége nem volt az igazi. Úgy tűnt, hogy a hosszú utazás lassú játékot és mozgást eredményezett és fejben sem voltak ott az ifjú sportolók. Endrész Tamás kiemelte, hogy hozzáállásban nem volt hiba, szerettek volna nyerni, azonban nem úgy sikerült a játék, hiába készültek az ellenfélből. A hódmezővásárhelyiek is készültek a szerencsiekből, hogy kik azok az ifjú sportolók, akikre külön rá kell védekezni, hiszen ők alkották a csapat motorját. A tréner szerint így az ő aktivitásukat nem tudták csapat szinten nélkülözni. A szerencsi találkozón azt már lehetett látni, hogy az 1 pontos szerencsi előny nagyon kevés lesz a visszavágóra, így nem voltak igazán a szerencsiek a találkozó esélyesei. A győzelmi esélyeket az is nehezítette, hogy magasabb volt a hódmezővásárhelyi csapat szerkezete és egy évvel idősebb játékosaik voltak. Az edző szerint a 76:36-os végeredmény irreális különbséget jelent, de reális hódmezővásárhelyi győzelmet hozott. Ezzel a vereséggel nem sikerült a kadett korosztályú csapatnak az ország legjobb három gárdája közé bejutni a Bajnokok Tornájára, azonban egy megosztott negyedik helyen végeztek az országos regionális ranglistán, amely szerencsi kisváros tekintetében rendkívül jó eredmény. Endrész Tamás nagyon büszke az U16-os együttesre, hiszen az egész évben 15 győzelmet arattak és 1 vereséget szenvedtek a Vásárhelyi Kosársuli ellen, ami egy rendkívül jó eredmény. Az edző megköszönte a csapatnak az egész éves kitartó munkát és azt a hozzáállást, amit a mérkőzéseken nyújtottak, valamint a szülők háttér támogatását is, mert nélkülük nem jutottak volna el eddig. Az U16-os gárdának a Rákóczi Zsigmond Református és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába járó tagjai június 2. és 5. között a 4. korcsoportos Országos Diákolimpián vesznek részt Miskolcon, így előttük egy újabb országos megmérettetés áll, amelyre a továbbiakban fognak készülni.

A megye kiválóságait köszöntötték

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 25-én köszöntötte a 2022-es Szakma Sztár versenyzőit és felkészítő tanárait oktatóit, valamint azokat a diákokat és oktatóikat, akik kimagasló eredményt értek el a megmérettetés megyei fordulóján Miskolcon. A diákok és oktatóik ajándékot és oklevelet vettek át Bihall Tamás, elnöktől, Kovács Attilától, valamint Badány Lajostól, a megyei jogú város alpolgármesterétől. A tervek szerint, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a nagy érdeklődésre való tekintettel 2023-ban is megrendezi a diákok országos szakmai versenyét.

ÖNÁLLÓ MARAD A BOCSKAI-GIMNÁZIUM

A Globo Televízió az elmúlt napokban folyamatosan hírt adott az Egri Főegyházmegye korábban közölt szándékáról, amely szerint a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola a jövőben összevont intézményként működtetnék. Az intézmény fenntartójának május 24-én elektronikus levélben küldtük el kérdéseinek, jelezve a témában interjúkészítési szándékunkat. Megkeresésünkre válaszolva az Egri Főegyházmegye Oktatási Osztálya arról tájékoztatta szerkesztőségünket, televíziónkon keresztül az intézmények diákjait, pedagógusait és alkalmazottjait, hogy Szerencs városában lévő két intézmény idei évben tervezett összevonása - a megfogalmazott véleményekre tekintettel - nem valósul meg. Egyúttal az Egri Főegyházmegye bízik abban, hogy a fenntartásában működő intézmények pedagógiai munkája eredményesen szolgálja az ott tanulók szellemi, lelki, vallási fejlődését, növekedését.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

14:00 Youtube Hiradó

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja

Tanulj tovább Sárospatakon!

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

SFbBox by afl odds

Today 87

Yesterday 168

Week 610

Month 4238

All 384678

Currently are 37 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions