Vivid - VirtueMart Template

MATEMATIKA DÖNTŐBEN A LEGJOBBAK

Harmincegyedik alkalommal várták a Hegyalja Matematika Verseny döntőjébe azokat az alsó- és felső tagozatos nebulókat február 20-án, a Bolyai János Katolikus Általános Iskolába, akik legjobb teljesítményüket nyújtva jutottak túl sikeresen a középdöntő feladatain. Ezúttal az oktatási intézmény aulájában megjelent versenyzőket és kísérőiket Maczkóné Matlák Julianna matematika-szakos tanár és szervező köszöntötte, aki röviden ismertette a szabályokat. A logikai feladatot teljesítők ez alkalommal sem használhattak számológépet és vonalzót, a szerkesztéses feladat azonban megkövetelte a körzőt mindenkitől.

Bővebben: MATEMATIKA DÖNTŐBEN A LEGJOBBAK

ÁPOLÓK NÉLKÜL NINCS GYÓGYÍTÁS

A magyar ápolók áldozatos munkája előtt tiszteletek február 20-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Konferencia Központjában. Az ünnepséget az intézmény orvosigazgatója Nagy Gábor nyitotta, meg aki a munkatársak és az elődök méltatása mellett arról is beszélt, hogy mennyire fontos ezeknek az egészségügyben dolgozó szakembereknek a gyógyításban a szerepe

Bővebben: ÁPOLÓK NÉLKÜL NINCS GYÓGYÍTÁS

SIKKASZTOTTAK A TÁRSASHÁZ PÉNZÉBŐL

Az Ózdi Járásbíróság február 19-én előkészítő ülésen sikkasztás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek azt a házaspárt, akik a társasház lakói által befizetett közös költségből rendezték családi tartozásaikat. Az első rendű vádlott (nevezzük Józsefnek) 2008 júliusától kezdődően csaknem nyolc éven volt egy ózdi társasház közös képviselője. Kezelte a társasház házipénztársát és annak folyószámlájával is kizárólagosan rendelkezett. József 2010-től külföldön kezdett dolgozni, így feladatit felesége, a másod rendű vádlott (nevezzük Évának) vette át, aki nem csak beszedte a lakóktól a közös költséget, hanem a ház kifizetéseit is rendezte ebből a pénzből. A fennmaradó összegeket azonban mindig átadta Józsefnek, aki lekönyvelte ugyan a befolyt közös költséget, de valójában nem tette be a házipénztárba, illetve nem fizette be a társasház bankszámlájára. A házaspár az így megszerzett pénzből a család által felhalmozott tartozásokat egyenlítették ki. A vádlottak több mint tíz millió forint kárt okoztak a társasháznak. Józsefet egy év hat hónap, míg Évát egy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amelynek végrehajtását két év próbaidőre fel is függesztette. (Fotó: Illusztráció)

NEM REAGÁLT AZ INTERNETES CSALÓ

A Tiszaújvárosi Járásbíróság február 18-án hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki újként adta el a sértettnek a használt gázkazánt. A vádlott százötven ezer forintért árult egy kondenzációs gázkazánt, egy internetes hirdető oldalon. Az általa feladott cikkben az szerepelt, hogy az eszköz új állapotú és öt év garanciával rendelkezik. 2017. november közepén egy kesznyéteni lakos jelentkezett a hirdetésre, aki miután a vádlott megerősítette, hogy a kazán új, meg is rendelte azt. 2017. november 16-án postai utánvéttel érkezett meg a csomag, amelyet a sértett ki is fizetett. A küldemény felbontását követően azonban egyértelmű volt, hogy a kazán nem az, mint ami a hirdetésben szerepelt. Azon egyértelműen látszódott, hogy nem új, az legfeljebb alkatrészként hasznosítható. A megrendelő azonnal megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vádlottal, aki nem reagált a hívásokra. A férfi cselekményével száznegyvenkét ezer forintos kárt okozott, amely a nyomozás során lefoglalásra került. Az elkövetőt csalás miatt százezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. (Fotó: Illusztráció)

A JÓTÉKONYSÁG JEGYÉBEN MISKOLCON

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Első Miskolci Lions Klubbal közösen idén is megrendezte hagyományos jótékonysági bálját, a Népkerti Vigadóban. Az est tombolabevételét minden éven más szervezetnek ajánlják fel jótékony célra, amelyet idén a Magyar Vöröskereszt „Enni adok – enni kapok” programjának szántak a szervezők. Ennek apropójából tartottak sajtótájékoztatót február 19-én, Miskolcon, ahol Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke valamint Falucskai Attila, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke adta át ünnepélyes keretek között a tombolabevételből összegyűlt négyszázezer forintos adományt.

Bővebben: A JÓTÉKONYSÁG JEGYÉBEN MISKOLCON

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 15

Yesterday 66

Week 220

Month 1457

All 166541

Currently are 117 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions