Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

AMBIENT 2019 Frankfurt – zöldebb lesz a jövő?

 

"Napjaink egyik sláger témája a környezetvédelem azon belül is a műanyag termékek kérdésköre. Ennek szűkebb szegmense a műanyag szívószálak területe. Arra voltam kíváncsi, hogy Magyarországon, hogy áll ez a kérdés, azaz a műanyag szívószálak kiváltása. Mivel alig találni hazánkban olyan céget, ami ezzel foglalkozna – gyártót egyáltalán nem, – ezért körülnéztem a frankfurti AMBIENT kiállításon."

Napjaink egyik kiemelt témája a környezetvédelem. Ez egy igen széles terület, melynek egy szűk, speciális szegmensére fókuszáltam, amikor regisztráltam a frankfurti AMBIENT 2019 kiállításra Különösen az érdekelt, hogy mennyire jelenik meg a környezet védelme a kiállítók termék struktúrájában, ezen belül is kifejezetten a műanyag termékek kiváltása. Még szűkebb fókuszban: a műanyag szívószálak kiváltása érdekelt. A frankfurti vásárváros óriási területű, 12 egyenként is a hatalmas alapterületű, esetenként 4 szintes kiállítási csarnokok, valamennyi belső folyosórendszerrel, mozgó lépcsők és járdák igénybevételével elérhető, így nem kell a szabad területre kimenni, bár az is óriási és rendezett.

Mivel így február elején még elég hűvös az idő nem nagyon voltak szabadtéri kiállítók és egyéb szabadtéri aktivitások, ellentétben a késő tavaszól őszig megrendezendő eseményekkel. (Például április 2.-5. Prolight + Sound és Musicmesse) Nos nincsenek jó híreim. A rengeteg kiállító közül az előzetes keresés összesen alig pár tucatot dobott ki a „straw” kereső szóra. Ezek közül is mindössze öt volt akik a valóban a műanyag szívószálak kiváltásában voltak érdekeltek. Illetve összesen két olyan kiállítóval találkoztam, aki kifejezetten csak biológiailag lebomló és így a környezetet nem annyira szennyező szívószálat mutatott be. Ugyanakkor egy szokatlan kiváltása is feltűnt a műanyag szívószálnak.

A személyre szabott, akár feliratozott többször használható fém és üveg szívószál, melyhez kis – az üvegmosókhoz hasonló – kefét adnak a díszes csomagolás mellett. Ez egyébként akár ajándéktárgynak is elmegy, megfelelő feliratozással. Már látom magam előtt, amin egy elegáns bárban a belső zsebből kivett tokból előveszi valaki a névre szóló ezüst szívószálát és elkezdi szipókázni az italát… Visszatérve a kiállításra, igen elszomorító volt az a rengeteg – főleg kínai és távolkeleti – termék, melyek környezet tudatosságáról egyáltalán nem beszélhetünk. Csak remélem, hogy az AMBIENT 2020 kiállításon már nem csak szívószál, de sok egyéb termék is a környezetvédelem figyelembevételével kerül ki a standok polcaira… Örömmel üdvözölnék egy olyan kiállítási teret, ahol csak a környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő termékek gyártói, forgalmazói jelennének meg.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 580

Yesterday 621

Week 3078

Month 12198

All 686200

Currently are 119 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions