Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A ZEMPLÉNI MÚZEUM DICSŐ FÉL ÉVSZÁZADA

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték a szerencsi Zempléni Múzeumnak a jelenlegi, valamint egykori dolgozói és a meghívott vendégek december 5-én. Majoros Judit, az intézmény igazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd Nyíri Tibor, Szerencs város polgármestere örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal érdeklődnek az évforduló iránt. A polgármester szólt arról, hogy egy város vezetésének az is fontos feladata, hogy az értékeket megőrizze, tárolja és ápolja a hagyományokat. Ehhez hozzátette, hogy büszkeséggel tölti el az, hogy Szerencsen található a Zempléni múzeum kincseivel együtt. Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője Petrikovics Lászlóról, a kulturális intézmény alapítójáról emlékezett meg.

Ezután Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma múzeumi főosztályvezetője a területi intézmények szerepéről szólt, majd Petercsák Tivadar, egykori igazgató emlékezett vissza az 1975 –1981 közötti időszakra. Orosz Zoltánné, nyugalmazott igazgatóhelyettes a képeslevelőzőlap gyűjtemény kialakulásáról és történetéről osztotta meg gondolatait. Majoros Judit, pedig az Exlibris gyűjteményről számolt be. A program végén koszorút helyeztek el a megemlékezők dr. Petrikovics László, múzeumalapító és Angyal Béla, első igazgató emlékplakettjénél.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 25

Yesterday 76

Week 164

Month 1401

All 166485

Currently are 41 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions