Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

SZEMÉLYISÉG ÉS KORSZAK

Két magyarra fordított, Heydar Aliyev életéről szóló könyvet mutattak be az azerbajdzsáni nagykövetségen május 2-án. Az országot 1993 és 2013 között vezető politikus 1923 május 10-én született. Az évforduló alkalmából a tervezett "Heydar Aliyev Személyiség és korszak" trilógiából kettőnek volt a bemutatója. Az eseményen jelen volt a könyvek szerzője, az ismert író és publicista Elmira Akhundova és a könyv fordítója Várhegyi Tamás.Jelen voltak a Budapestre akkreditált diplomáciai testületek képviselői, az azeri diaszpóra tagjai és az országból itt tanuló diákok képviselői.

Azerbajdzsán magyarországi nagykövete, Vilayat Guliyev megnyitó beszédében bemutatta a könyv szerzőjét és fordítóját majd a nagy politikus életéről mesélt. A könyvbemutató során a könyv szerzője és fordítója beszélt Aliyev életéről, a könyv megírásának történetéről illetve a fordítási munka szépségeiről és nehézségeiről. Mindketten kiemelték hogy bíznak benne hogy a könyvek magyar nyelvű megjelenése közelebb hozza a két baráti népet és minél többen megismerik ezt a gyönyörű országot. Az eseményen jelen volt többek közt Dr. Szatmári Péter a Zsigmond Király Egyetem rektora és Kenessy Mária az azerbajdzsáni irodalom magyarra fordítója. Részt vett a rendezvényen Csillik Dilara az ASHU elnöke és Mazár Ferenc az AHU Felügyeleti Bizottságának tagja.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 14

Yesterday 74

Week 88

Month 1352

All 168544

Currently are 43 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions