Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

X-BLS ingyenes oktatást indít az AHU

A Magyar Afrika Társaság (AHU) több mint tíz éve küld orvosi és humanitárius missziókat Afrikába. Az utóbbi években a társaság kiterjesztette tevékenységét hazánkban és a környező országok magyarlakta részein is segít.Ennek a folyamatnak a része a hamarosan induló önkéntes mentőápolói képzés.A kurzus vezetője Gáspár Attila, mentőtiszt,találkozott a jelentkezőkkel és megbeszélték a tanfolyam menetrendjét.

 

A több lépcsős képzés első szintje az ingyenes X-BLS (kiterjesztett eszköz nélküli újraélesztés) képesítés megszerzése lesz.Az elméleti órák augusztus 25-én lesznek a XVIII. kerületi Csontváry Általános Iskolában. A gyakorlati képzés szeptember 2-án lesz egy egész napos program keretében.Akik a tanfolyam elvégzése után kedvet kapnak további tanulásra,jelentkezhetnek a nyolc hónapos mentőápolói képzésre, ami a távlati tervekben szerepel. A most induló X-BLS tanfolyam optimális létszáma 12 fő, így erre még elfogadnak jelentkezőket.A most jelenlévők között volt Várkonyi Renáta és Csákó Tamás.Ők háromszor voltak már együtt Afrikában. Az említett képzéseket elvégzettek az AHU mentőautóján vehetnek részt valódi bevetéseken (a megszerzett képesítés csak a saját autón való munkára jogosít fel).Egy mentőautó (esetkocsi) már megvan és hamarosan lesz egy szociális mentő is. Mivel ahhoz hogy az Országos Mentőszolgálatnak (a tervek szerint hétfőnként) be tudjanak segíteni,nem elég egy mentő,az Aranylélek és Aranyszív mentőszolgálattal, szakmai partnerükkel működnek majd együtt.A téli hónapokban a szociális mentő segítségével Magyarországon fognak hajléktalanokat segíteni,Erdélyben és Kárpátalján szűréseket végeznek. Az AHU a közeljövőben még két-három hasonló X-BLS csoport képzését tervezi.  

Online televízióadás

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Hirdetés

szerencsejatek logo

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 30

Yesterday 84

Week 114

Month 1787

All 133874

Currently are 74 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions