Friss Hírek
CSÜLÖKCSODÁK SOKASÁGA MEZŐZOMBORON
- Részletek
- Kategória: GloboTV hírek
- Készült: 2016. július 23. szombat, 21:49
- Megjelent: 2016. július 23. szombat, 21:49
- Találatok: 1385
Füstölt csülök tormával, jókai bab-, vagy éppen raguleves, csípős pörkölt. Ez csak egy töredéke azoknak az ételkülönlegességeknek, amelyek megjelentek az idei mezőzombori csülökfesztiválon, július 23-án. A rendezvényen több mint 2500 adag babgulyás készült, amelyet egy óriási üstben főztek, emellett összesen 20 csapat mérte össze főző tudását. A környező településekről olyan különleges helyi receptek alapján főtt, vagy éppen sült malacságokat hoztak a verseny résztvevői, amelyeknek ínycsiklandó illata mágnesként vonzott mindenkit a Béke-kerti bográcsok közé.
A vadas csülök mellett volt, aki csülkös bablevessel, nokedlis pörkölttel, vagy éppen hamburgerrel kedveskedett a fesztiválozóknak, de olyan is volt, aki a kötelező alapanyagot egy különleges körettel: káposztás lángossal tálalta ételét a neves zsűri elé. Az esemény gasztronómiai elnöke Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke rengeteg szempontot vett figyelembe a disznóságok értékelése során: fontos volt az állag, az ízvilág, a tálalás, a kreativitás és a készítők megjelenése is. A zsűri döntött: a harmadik helyezett Monok csapata lett, második helyen a Szerencsi Művelődési Központ „Csokoládé Fesztivál” nevű gárdája végzett, végül a legfinomabb csülökételt az Ügyes kezű zombori menyecskék készítették el – akik átvehették a jól megérdemelt serleget és oklevelet. A gasztro-kulturális eseményen fellépett többek között Márió, Nádas György, Zalatnay Sarolta és a Copacabana képzett táncosai is. Az est sztárvendége Dér Heni volt, aki igazán látványos műsorral készült a csülökfesztiválra. Ez alkalommal nem egyedül, hanem egy fantasztikus zenészekből álló zenekarral lépett fel, akik energiájukkal szinte felrobbantották a színpadot.