Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

EGYÜTTGONDOLKODÁS A VADÁSZATI TÖRVÉNYRŐL

A Magyar Jogász Egylet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete tanácskozott a vadászati törvény módosításáról a Rókabérc Vadászházban, szeptember 11-én. 1996 óta nem változtattak a szabályokon, mostanra viszont már elavultak, ezért az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jogszabály módosítási javaslatokkal állt elő. Cserba Lajos ügyvéd, a jogász egylet megyei elnöke szerint rendkívül fontos, hogy párbeszédeket folytassanak és együtt gondolkodjanak egyes kérdésekről a különböző szakmai szervezetek iképviselői. Németh János, az Alkotmánybíróság nyugalmazott elnöke arról szólt a megbeszélésen, hogy az új szabályozás koncepciójában leginkább a vadkárral kapcsolatos módosítás fogja a legtöbb vitát kiváltani. A törvény e pontjának célja ugyanis az, hogy a vadkárokkal összefüggő ügyeket bírói igénybevétel nélkül rendezze a föld használója és a vadászatra jogosult. Ennek azonban alapvető feltétele lenne a kapcsolattartás és a felelősségi körök tisztázása. A jogászprofesszor előadásában kiemelte: a végső cél a vadkárok megelőzése és azok számának csökkentése. A készülő jogszabályban kitérnek a hagyományos magyar vadászati kultúra megtartására és annak támogatására, továbbá a vadgazdálkodás kiszámíthatóságának biztosítására. Németh János szerint ugyanis a hazai vadállomány világszínvonalát meg kell erősíteni.

Ezt követően Simon Attila, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a szaktárca célja a jogszabályváltoztatással az, hogy a magyar vadgazdálkodás rendszere szakmai alapokkal rendelkezzen. Az új tervezet újdonsággal is bővül: bevezetik a tájegységi vadgazdálkodást, valamint újraszabályozzák a vadászati joggyakorlást. Az államtitkár arról is szólt, hogy a földtulajdonosok a vadászati jogot kizárólag haszonbérlet formájában hasznosíthatják. A tervek szerint az új törvény 2016-tól léphet hatályba, ha az országgyűlési képviselők ősszel megszavazzák az előterjesztést. /p>

           

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 88

Yesterday 77

Week 671

Month 1861

All 187787

Currently are 91 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions