Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A KÍNAI HTCC-BEN A ZEMPLÉNI MÚZEUM KÉPES LEVELEZÖLAP GYÜJTEMÉNYE

- A képeslap mindig is a kapcsolattartás egyik eszköze volt és most is tökéletes módja a kapcsolatépítésnek Kína és Magyarország között - hangsúlyozta beszédében a Zempléni Múzeum igazgató asszonya a ningboi HTCC kiállításának megnyitóján. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központban június 7-17. között ismerkedhetnek meg az érdeklődök a több mint 500 darabból álló képeslap gyűjteménnyel és fiatal magyar képzőművészek festményeivel. 

- Mikor összeállítottam a tárlatot, én is meglepődtem, hogy több mint 1000 darab kínai képes levelezőlapunk van. Ezt persze nem tudtuk mindet elhozni, de egy igazán érdekes összeállítást tudtunk bemutatni arról, hogyan látjuk mi a kínai kultúrát, embereket. Emellett szerettük volna bemutatni nekik Magyarországot is, így hoztunk Budapest mellett számos vidékről is. Persze nem maradhatott ki Szerencs, valamint Tokaj és Hegyalja sem - folytatta Fazekasné Majoros Judit. A kínai közönség mellett Ningbo Jiangdong kerületének polgármesterét is lenyűgözte a magyar kultúra.  

- Nagy öröm ez a kiállítás a kínai embereknek, hiszen ezeken a csodás képeslapokon keresztül megismerhetik nemcsak a magyar kultúrát, de kicsit az ország történelmét is. Kína és Magyarország aláírt egy stratégiai partnerségi megállapodást Budapesten, ez pedig lehetövé teszi, hogy tanuljunk egymástól és szorosabbra fűzzük az együttműködést minden területen, legyen szó akár kultúráról, akár üzletről - mondta Mr. Yang Yong, aki a megnyitó után meghívta a magyar delegációt egy ebédre.

- A kerületi polgármester úr bemutatta Jiangdong fejlődését és kifejtette, hogy szeretné mind Magyarországgal, mint a térségünkkel szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Mivel mi voltunk az első tengerentúli vendégei, felajánlotta, hogy létesítsünk testvérvárosi kapcsolatot, ami jól mutatja, hogy Kína erősen érdeklődik Közép-Kelet Európa és Magyarország iránt - árulta el Egeli Zsolt, Szerencs alpolgármestere. A magyar delegáció sikerét Andy Fu, a kiállítás szervezője is megerősítette.

- Több mint tíz éve erősítjük az üzleti kapcsolatokat a két ország között, így ideje volt, hogy a kultúra területén is fejlődjünk. Igazi kuriózum ez a tárlat a kínai közönségnek, mivel ilyen régi képeslapokat itt szinte nem is lehet találni - mondta a ningboi üzletember. A tavaly nyílt, első ázsiai Magyar Ház további kulturális missziót tervez.

- Mint azt a nevünk is elárulja, a kultúra megismertetése nagyon fontos számunkra. Ezért hoztuk el a tárlatot a CEEC Expora, ami a Közép-Kelet Európai országok áruinak kiállítása. Nem titkolt szándékunk, hogy Kína után a többi HTCC központunkba is elvigyük, hiszen a kulturális kapcsolatok építése ugyanolyan fontos, mint az üzleti együttműködések bővítése - mondta Orzói Zsuzsa, a HTCC házak protokollfőnöke.

(A Globo TV tudósítójának helyszíni beszámolója.)

      

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 36

Yesterday 223

Week 1842

Month 1305

All 219216

Currently are 30 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions