Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

Őszi búza fajtabemutató a Szerencsi MezőgazdaságiZrt.-nél

A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. idén is megrendezte őszi kalászos bemutatóját a gazdaság Jajhalom majorjában május 28-án. A rendezvény ezúttal a Martonvásári Kutatóintézettel és az Isterrra Magyarország Kft-vel közösen került megrendezésre. A résztvevők között voltak a környék növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodói, valamint mezőgazdasági inputanyag forgalmazással foglalkozó kereskedő cégek képviselői.

A megjelenteket Kele Attila, a társaság vezérigazgatója üdvözölte és mutatta be a vállalkozás állattenyésztését, majd dr. Szabó Péter vezérigazgató-helyettes beszélt a kistérségi fajtabemutatók fontosságáról utalva arra, hogy a klímaváltozás miatt az egyes országrészek között jelentősebb különbségek is adódhatnak az átlaghőmérséklet, a csapadék és annak eloszlása tekintetében. Beszélt arról is, hogy a zrt. mindig is elkötelezett volt a minőségi búzatermesztés irányában. Konzorcium vezetőként jelenleg is részt vesznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alapból támogatott, 2013 őszén indított hároméves Bánkúti búza projektben (AGR_PIAC_13-1-2013-0074).

Petőházi Tamás, a GOSZ elnök-helyettese áttekintést adott a gabonapiac aktualitásairól, várható trendekről. Bíztatta a gazdákat, hogy tárolják a learatott búzát, hiszen mind az európai, mind a globális igények magasabbak lesznek a várható betakarított mennyiségnél. Ezt a párizsi és a chicagói árutőzsde már le is reagálta.

Sütő Gábor, a GoodMills régióigazgatója a búza minőségét helyezte tájékoztatója középpontjába. Céljuk, hogy lisztjeik a legjobb minőségűek legyenek a piacon, ehhez jó minőségű, fizikailag, mikrobiológiailag rendben lévő alapanyagra van szükségük.

Ezután következtek a fajtatulajdonosok referátumai. Láng László a Martonvásári Kutatóintézet osztályvezetője bemutatta az intézet új őszi kalászos nemesítési eredményeit, melyekkel az őszi vetőmag választásnál már számolhatnak a gazdák. Bodnár Dezső az IsterraMagyarország Kft. képviselője a cég bemutatása után beszélt a kalászos fajtakínálatukról.

A teremben elhangzott előadások után a résztvevők megtekintették a gazdaság szántóföldjén beállított őszi búza fajtasort. Az előző napokban jelentős csapadék hullott a kísérlet területén, azonban a bemutató napjára ideális körülmények várták a látogatókat.

     

Kiberpajzs

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 71

Yesterday 548

Week 4986

Month 13972

All 673083

Currently are 41 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions