Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A PÉNZHAMISÍTÓK

Hamis húszezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként. A Sárospataki Rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt 2024. április végén, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásárolt.

A Sárospataki Rendőrkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály, valamint a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2024. május 29-e előtt eddig öt személyt fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ahol laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20.000 forintos bankjegyet foglaltak le. Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőkére hívja fel a figyelmet: Bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban, tapintással, szemrevételezéssel és a pénz mozgatásával könnyen ellenőrizhetjük a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemeket. A Magyar Nemzeti Bank bankjegyhamisítások kiszűrését szolgáló információi, valamint a bankjegyek ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásai az alábbi linken elérhetők:

Hamisítás megelőzése

Ha arra gyanakszik, hogy hamis pénzt akarnak önnek átadni, ne fogadja el! Ha már átvette, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél! Bűncselekményt követ el az is, aki olyan bankjegyet ad ki a kezéből, amelyről sejti vagy tudja, hogy hamis! Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: IllusztrációOnline televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1015

Yesterday 410

Week 1425

Month 13990

All 730917

Currently are 141 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions