Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

CSALÁS ÁLDOZATA LETT EGY VIDÉKI CÉG

A csalók közös ismérve, hogy módszereik tárháza kifogyhatatlan, ötleteik minden elképzelést felülmúlnak, és olyan helyeken is megjelennek, ahol korábban nem is számítottunk rájuk. Csalás miatt folytat nyomozást az Edelényi Rendőrkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben. E-mail érkezett 2023. június 16-án egy vidéki cég pénzügyi vezetőjéhez.

A levelet a csaló a tulajdonos nevében írta, amelyben utasította az ügyintézőjét, hogy a vállalkozás számlájáról utaljon el közel 40 ezer eurót egy külföldi bankszámlaszámra. A pénzügyes a kérést teljesítette, és csak ezután derült ki, hogy csalás áldozataivá váltak. Az említett social engineering típusú csalás napjaink egyik jellemző elkövetési módszere, amikor is cégek vezető tisztségviselőinek az e-mail-címével élnek vissza a bűnözők. Az elkövetők a társaság első számú vezetőjének nevében e-mailben vagy telefonon próbálják meg utalásra rábírni az alkalmazottakat. A célszámlák többnyire külföldiek, és sokszoros továbbutalással nehezítik meg az ügy felderítését. A pénzügyi asszisztens észlelte a téves tranzakciót, bejelentést tett a rendőrségen, és kezdeményezte bankjuknál a pénzvisszahívást, így a kft. visszakapta az elutalt összeget, a nyomozás pedig jelenleg is folyik.

Hogyan kerülheti el, hogy csalók áldozatává váljon?

・A lényeges, különösen pénzügyi tartalmú munkáltatói kérések, utasítások esetében az utalás előtt mindig szükséges az ismert belső információs csatornákon a vezető, pénzügyi felelős megkeresése és a visszaellenőrzés!

・Amennyiben áldozattá vált, azonnal, késedelem nélkül értesítse számlavezető bankját, és tegyen feljelentést a rendőrségen.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 301

Yesterday 265

Week 566

Month 2339

All 690170

Currently are 87 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions