Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

OKTÓBER 23-AI ÜNNEPSÉG A BOCSKAI ISTVÁN KATOLIKUS GIMNÁZIUMBAN

Október 20-án, péntek délelőtt tartották meg az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezését a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai. Az előadást a Szerencsi Rákóczi-vár színháztermében mutatták be. A megemlékezés elején elhangzott, hogy ez a nap egy kettős ünnep, hiszen 1989-ben ekkor kiáltották ki a Magyar Köztársaságot.

A történelmünk ezen meghatározó pontjának bátor szerencsi harcosai Ifj. Tatay Zoltán, Oleár István és minden a forradalom alatt elesett hős előtt tisztelegtek zenés, informatív műsoruk által. A 10. T osztály diákjai mellett egészen a 7. évfolyamtól, a 12. évfolyamig számos tanuló vett részt a színdarabban. Általuk visszapillanthattunk a szabadságharc meghatározó pillanataiba az eljátszott jelentekben, amelyekben szerepet kapott Ifj. Tatay Zoltán és Oleár István életútja is. Több ének és zenés rész is kiegészítette az előadást, amelyen jól látszódott a diákok igyekezete és felkészültsége. A műsor egy emelkedett hangvételű, szenvedélyes szavalattal és a Szózat eléneklésével zárult, amely befejezés hűen tükrözte a múlt megrázkódtatásait.

A színdarab előkészítésében részt vettek a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Kovács Lili és Nahaj Péter, valamint a gimnázium technikai dolgozója Czető Ferenc. A Művelődési Központ is segédkezett a megvalósításban.

A diákok, akik szerepeltek a műsorban: Csizmár Ágnes, Gergely Barbara, Weisz Laura, Hegedűs Eszter, Plaszkó Kincső, Rosenthal Dorina, Dezső Fanni, Pintér Alida, Konecsik Zora, Kiss Bíborka, Bukta Bianka, Siska Flóra, Maczkó Iringó, Bódi Bernadett, Rozgonyi Anna, Munkácsi András, Gaszper Tamás, Plaszkó Bálint, Németh Emma, Tőkés Kinga, Körömi Petra, Ficsor Fruzsina, Szemán Valentin, Varga András, Müller Dorina, Plaszkó Kamilla, Vámos Viktória, Morvai Balázs Örs és a 10.T osztály



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 15

Yesterday 199

Week 1197

Month 7492

All 695323

Currently are 160 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions