Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

GYEK ÉPÜLETÉNEK ÁTADÁSA

A Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése című projekt keretein belül átadásra került a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház teljeskörűen felújított Gyermekegészségügyi Központja. A projekt által a Gyermek sürgősségi és Baleseti Osztály megújult és kibővült, a Gyermeksebészeti, Traumatológia és Égési Osztály fekvőbeteg részlege szintén megújult, a műtőrészleg komplex rekonstrukciója és bővítése is megtörtént.

Továbbá az egyik leglátványosabb elemként készült egy összekötő folyosó a mentőhelikopter leszállópálya, valamint a radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épület között. Az átadó ünnepséget a megújult bejárat előtt tartották meg. Magyarország második legnagyobb gyermekkórháza 232 fekvőbeteg ággyal, 19 szakrendeléssel, és 14 szakmaprofillal fogadja az ellátásra szoruló betegeket. Az első köszöntő beszédet Dr. Révész János főigazgató mondta el, aki úgy gondolja egy kórház életében tervezési ciklusok vannak, amelyek igazodnak a kormányzati ciklusokhoz. A 2018-22 közötti ciklusban a kórház 5 stratégiai célkitűzése a covid okozta nehézségek ellenére mind megvalósultak. Ezek között szerepelt a kórház pénzügyi helyzetének stabilizálása, önrendeltetésének megerősítése és a daganatos, illetve a szív és érrendszeri betegek ellátási területén a minőség javítása, a beteg elégedettség javítása. Végső céljuk volt, hogy a GYEK-ben fejlesztéseket hajtsanak végre. Elmondta, hogy az eddigiekben többek között teljeskörűen felújult és kibővült a gyermekintenzív osztály, a gyermekdiabétesz pályázat keretében a járóbeteg szakrendelések területén komfortjavító intézkedéseket vittek végbe, illetve a gyermekrehabilitációs épületben épületgépészeti, uszodatechnikai és belsőépítészeti felújítások történtek. Jelen pillanatban folyamatban van még a GYEK homlokzatának teljes rekonstrukciója, illetve a központi sterilizáló teljes felújítása, amelyek várhatóan 2025 közepén fognak megvalósulni.

Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa örömmel tekintett a több évtizedes munka eredményére, hiszen a kezdetektől azon dolgoznak, hogy felépítsenek egy aktuális orvosi elvárásoknak. A korszerűsítésekkel képesek lesznek rövid idő alatt diagnózist felállítani, terápiát indítani, és a betegeket elindítani hazafelé, vagy átadni az alapellátásnak. Éppen ezért szeretnének az eddigieknél még inkább az alapellátásra és a mentőszolgálatra támaszkodni, velük szorosan együttműködni.

Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, Dr. Szondi Zita hisz abban, hogy Magyarország kormánya ahogy eddig is támogatta a projektet, ezek után is megteszik majd. Az országban a gyermekek száma az elmúlt 30 évben kritikus ütemben csökken, amit az elmúlt 10 évben sikerült lelassítani, de a születések száma továbbra sem egyenlíti ki az elhalálozások miatti népességfogyást. Elmondta, ez a megvalósult projekt része egy kiemelt kormányprogramnak, amely keretin belül összesen körülbelül 20 milliárd forint értékű fejlesztéssel a gyermeksürgősségi és balesetellátás országos ellátórendszerét alakítják ki.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő beszédében beszámolt a végbement fejlesztésekről. Fontosnak tartja, hogy a fejlesztések mellett emelték az orvosok, szakápolók bérét, és 2024-ben további béremelések vannak betervezve. Meg kell próbálni a szakma számára azt a hátországot biztosítani, ami segíti a betegellátást a legjobbá tenni. Dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye főispánja meghatottságát fejezte ki, mivel ő maga is ebben a kórházban született, látogatója is volt, most pedig már apaként is járt itt. Elmondása szerint évente 2,2 millió döntést hoznak a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kormányhivatalban, és különösen örülnek köztük az olyan döntéseknek, amelyek azt segítik elő, hogy a gyerekek jóléte fejlődjön.

A beszédek végét Miskolc polgármestere, Veres Pál zárta, aki hálás azért, hogy folyamatosan fejlesztik ezt a kórházat. Úgy látja, hogy a GYEK-nél egy magasan képzett és mindent megtevő orvosi személyzet és kiszolgáló egészségügyi személyzet látja el a feladatait.

A hivatalos átadást jelképező szalagot Dr. Révész János főigazgató és Dr. Sólyom Enikő GYEK vezető főorvosasszony vágták át, amit a felújított területek bejárása követett. A földszinten található gyermeksürgősségi és baleseti részleg tágasabb váróteremmel gazdagodott. Kellemesebb színvilágra változtatták a teret, hogy az itt eltöltött idő minél kevésbé legyen megterhelő a betegek számára. Többek között kialakításra került egy sokktalanító terem, diagnosztizáló termek és egy 5 ágyas fektetető helyiség. A körbejárás következő állomása az égési osztály volt, ami teljesen megújult, és kiegészült egy szeptikus égési részleggel. Az égési részleget önálló betegirányítópulttal szerelték fel, valamint az eszköztár bővült egy speciális égési sérülések kezelésére alkalmazható homokággyal. Ugyanezen a szinten található a műtőrész, ahol 3 külön egységet alakítottak ki. Az első kisebb sebészeti beavatkozásokra alkalmas, de rendelkezésre áll majd egy sebészeti nagyműtő és egy traumatológiai műtő is. Színes csempék, automata ajtók és funkcionálisan kapcsolódó helyiségek könnyítik meg az ellátás eredményességét és gyorsaságát.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 5

Yesterday 402

Week 3696

Month 16261

All 733188

Currently are 288 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions