Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MEGÜNNEPELTÉK A 100 ÉVES SZERENCSI CSOKOLÁDÉT

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az Artúr Napokat Szerencsen, ami egyben a csokoládégyár 100. születésnapjának ünneplését is magába foglalta. A hivatalos megnyitón Majoros Judit, a Zempléni Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket az Artúr Napok szervező bizottsága, és Szerencs város önkormányzata nevében.

Az eseményen részt vett dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, aki beszédében elmondta, hogy ez a jeles századforduló képviseli a múltba tekintést, de a jövőre nézve is meghatározó. Az Artúr Napok megnyitója is volt egyben az esemény, amiről elmondta, hogy igyekeztek olyan programokat kitalálni minden idelátogató számára, hogy az esti szórakozás előtt még be tudják barangolni Szerencs városát. Ennek apropóján készült el a csokoládé útlevél, amivel meg tudják látogatni a Rákóczi-várban található kiállítást, a Turisztikai Központot, több cukrászdát, és magát a csokoládégyárat is. Nyíri Tibor, a város polgármestere ismertette ünnepi gondolatait, aki szerint elengedhetetlen a mai világban, hogy értékeinket megbecsüljük. Sok ezer szerencsi család története köthető a csokoládégyártáshoz, amely hagyomány generációkon átívelve halad tovább.

A jövő kilátásairól és a jelen tendenciáiról Sánta Sándor elnök úr beszélt, aki pontosan tudja milyen nehéz ilyen hosszú ideig fennmaradni az édességiparban. Dr. Tompa Gábor igazgató úr folytatta az előadást, aki a szerencsi gyár és a Nestlé együttműködéséről villantott fel képeket. Az egyik első közös projekt a piros táblás csokoládé olyan sikeresnek bizonyult, hogy 33 évvel ezelőtt a Nestlé választása a szerencsi gyárra esett, amit akkor felvásárolt.

Nagy István, agrármérnöki miniszter rövid beszédében köszöntötte a szerencsi csokoládét és a megjelent vendégeket, majd egy jubileumi oklevelet adományozott a Bonbon Kft. részére a szerencsi csokoládé 100. évfordulója alkalmából. Az oklevelet Dr. Takács István vette át a miniszter úrtól, és a képviselő asszonytól, aki ezt követően a Bonbon Kft. új termékeiről, és fejlesztéseiről beszélt. Az ünneplés megkoronázásaként a Halász cukrászda, a Kishalász cukrászda és az Édes Álom cukrászda kezdeményezésére elkészült születésnapi tortát adtak át Dr. Takács István ügyvezető úrnak és Lidia Wronska gyárigazgató asszonynak.

A hivatalos program itt még nem ért véget, de más helyszínen a Gyár utca 22. szám alatt folytatódott, ahol domborművet adtak át a jubileumi emléknap alkalmából. A műalkotás Liechti Frigyest ábrázolja, akinek köszönhető volt, hogy a szerencsi csokoládé világszerte elhíresült. Az emlékművet Ekker Róbert készítette. A történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték az alkotást közös imádsággal kísérve.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 255

Yesterday 283

Week 907

Month 7202

All 695033

Currently are 48 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions