Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

IDÉN IS MEGRENDEZÉSRE KERÜLT AZ OND VEZÉR NAPJA

Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ jóvoltából idén ismét megrendezésre került Ond Vezér Napja, ami az ondi közösség ünnepe. Augusztus 19-én a szórakoztató programokkal párhuzamosan megemlékeztek Szent István király napjáról is.

A programok már a reggeli órákban idevonzották a sportolni vágyókat, hogy összemérhessék képességeiket egy kispályás focibajnokság keretei között. Idén öt csapat vett részt, akik a hőség ellenére mindent beleadva küzdöttek a gólokért. A Kobrák csapata nyerte meg a mérkőzést, amin külön értékelték a legjobb játékosokat is. A focicsapatok helyét a mérkőzéseket követően a gasztronómia vette át, és megkezdődhetett a főzőverseny, amin hat csapat mérte össze étel készítési képességeit. A csapatok mindegyikénél vidám légkörben történt a főzés, ami egyben összekovácsoló funkcióként is szolgált a társaságokban. A verseny eredménye a délután végére megszületett, és a “Székely góbé” csapata vehette át az első helynek járó nyereményt. Nem egyedül a főzőversenyen kapott szerepet az étel, hiszen elbírálásra került az Ond Vezér Kedvenc Aprósütije Versenyre érkezett húszféle sütemény is, amelyek közül a legjobbakat szintén díjazták.

A délután folyamán az esemény részeként megtekinthető volt egy kiállítás Ficsor Györgyné festményeiből, és Lovász Richárd fotóiból. Ezzel párhuzamosan a focipályán a fiatalabbaknak is kedveztek a szervezők, akiknek rendelkezésükre állt ugrálóvár, arcfestés, csillámtetkó, miközben élvezhették Rita bohóc lufihajtogató mutatványait. Továbbá egészen az esti órákig Szerencs és Ond között ingyenesen igénybe vehető kisvonat közlekedett. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvezve ügyességi játékokon is részt lehetett venni, mint például gumicsizma-hajítás és célbadobás, ahol a legjobban teljesítőket díjazták is a délután végén.

A Szent István napi ünnepi megemlékezésre szintén a délután folyamán, Ond vezér szobránál esett sor. Nyiri Tibor Szerencs város polgármestere tartotta meg először ünnepi beszédét, amiben emlékezett Ond Vezérről, akinek hagyatéka ez a község. Sokszínű kultúránkat Szent Istvánnak köszönhetjük, és ez a hagyaték, ami összeköti nemzetünket. A polgármester urat követően dr. Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő is szólt az ünneplőkhöz. Nemzetünk feladatának tartja, hogy a több, mint egy évezrede ezen a napon megszületett országot óvjuk, és becsüljük. A beszédeket a 100 éves Szerencsi Férfikar előadása követte, majd az ünnepség folytatásában Galgóczi Ferencné szavalatát hallhatták, amit a kenyérszentelés követett. A történelmi egyházak képviselőt közösen megáldották, majd megszentelték az új kenyeret. Az ünnepség zárásaként az önkormányzat, a történelmi egyházak és az intézmények képviselőt koszorúkat helyeztek ez Ond vezért szobránál. A focipályára visszaérve Budai Vivien műsorát élvezhették a közönség soraiban, amivel nem ért véget a zenés előadások felhozatala, hiszen nem sokkal utána Újvári Marika és György László színvonalas produkciója kápráztatta el a nézőket.

A polgármesteri köszöntés izgatottsággal párosult, mivel az egész napi program eredményeinek kihirdetése következett, ami alatt emléklapokat, oklevelek, és tárgyjutalmakat adtak át a díjazottaknak. A garantált jó hangulat érdekében Ond Vezér Napját Kocsis Janika táncra biztató előadása zárta le.

2023-ban is eredményesen zárult Ond közösségének ünnepe, hiszen közel 500 fő vett részt a rendezvényen. Azt látva, hogy erre az ünneppel teli napra szüksége van a lakosságnak, tervezik jövőre is folytatni a megkezdett hagyományt.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 207

Yesterday 369

Week 576

Month 6871

All 694702

Currently are 109 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions