Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

BÉCSI ESTE A RÁKÓCZI-VÁRBAN

Augusztus 12-én, szombat este a Rákóczi-vár visszatérő vendégének számító Budafoki Dohnányi Zenekar adott rendkívüli koncertet a Zempléni Fesztivál keretein belül. A vendégek a vár lenyűgöző szépségű belső udvarán gyülekeztek, ahol a színpad és az elhelyezett székek már készen álltak a hangverseny kezdetére.

Az Indigo induló számot követően az elismert karmester, Guido Mancusi köszöntötte a megjelenteket és ismertette az este tematikáját. A bécsi zene egyedi világába kalauzolták a közönséget, képzeletben visszarepítve őket a 19. századi bálok és keringők idejébe, ahonnan ez a klasszikus műfaj is származik.

A szórakoztató és kivételes tehetséggel vezetett műsor a Strauss család tollaiból származó válogatással folytatódott, amelyből Mancusi külön kiemelte Josef Strauss-t, akit a család legnagyobb zsenijének tart. Az este további részében a karmester saját maga által komponált zenéit hallhattuk, amelyek habár tükrözik a kor stílusát, mégis egyedi, modern jegyekkel egészülnek ki. A ráadásban hallhattuk a Kék Duna keringőt is, ami a bécsi zene egyik igazi klasszikusa.

A Budafoki Dohnányi Zenekar és karmestere Guido Mancusi ismét bizonyították, hogy tehetségükkel és előadó képességükkel bárkit képesek megérinteni. Az előadásaik minden évben méltó nyitásai a Zempléni Fesztivál szerencsi rendezvénysorozatának. Reméljük, még hosszú éveken keresztül lesz szerencsénk részt venni a koncertjeiken.


Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 26

Yesterday 369

Week 395

Month 6690

All 694521

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions