Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

Aratónap Gesztelyen

Két év kényszerszünetet követően július 9-én került ismét megrendezésre az Aratónap Gesztelyen. A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola udvarán megtartott rendezvényen megannyi színes program biztosította a jókedvet és a szórakozást.

Az eredeti tervek szerint 2020-ban rendezték volna meg a jubileumi 10. Aratónapot Gesztely településén, a koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a számításokat. Végül az idei évben július 9.-én sor kerülhetett a gesztelyiek szívéhez közel álló rendezvény megtartására. Az ünnepélyes megnyitóra 15 órakor került sor, amit Simon István, Gesztely polgármestere nyitott meg. Beszédében köszöntötte a vendégeket és a környező települések vezetőit. Elmondta, a pandémia miatt két év kényszerszünet után térhetett vissza a rendezvény, ám ezalatt a két év alatt is számtalan esemény történt Gesztely életében, többek között számos beruházás is, amelyért köszönetet mondott elsősorban a magyar kormánynak és Koncz Zsófiának, a térség országgyűlési képviselőjének és miniszterhelyettesének, aki később szintén beszédet mondott a vendégek előtt, melyben elmondta, nagyon várta, hogy megrendezésre kerüljön a 10. Aratónap, és mindenkinek jó szórakozást kívánt a mai napra.

Ezt követően – a hagyományoknak megfelelően – az arató koszorú megáldása és megszentelése következett, melyet kormos Csaba címzetes esperes és Molnár Ferenc református lelkipásztor bonyolított le.
Ezután a Gesztelyi Polgárőr Egyesület díjátadása következett. Az emléklapot és ajándékot Czető István, a Gesztelyi Polgárőr Egyesület elnöke és Gesztely polgármestere adta át Kanyog Bertalannak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Polgárőr Szövetség koordinátorának, illetve Szekk Csabának, Szabó Lászlónénak és Mátyus Balázsnak, akinek távollétében felesége, Mátyus Balázsné vette át az emléklapot.
A program a Vékei, majd a Csokonai népdalkör előadásával folytatódott, ahol a legszebb magyar népdalok csendültek föl. Néhány dalt vastaps kísérte a közönség részéről. Ezután következett a gesztelyi „gyermekálom” Napközi-Otthonos Óvoda gyermekeinek műsora, melyet a gesztelyi Néptánc Kis és Nagy csoportjának előadása követett. Ezután a Harc-és táncművészet S.E. gesztelyi showtánc csoport produkcióját élvezhette a közönség.
Az országosan ismert zenei előadók sorát Bognár Rita és Tihanyi-Tóth Csaba nyitotta meg egy Szenes Iván show keretén belül. Őket követte a hatalmas nézőközönséget bevonzó Gáspár Laci, és Zoltán Erika.

A színpadi programok mellett kísérő programok egész sora fogadta a vendégeket, mint például termelői és kézműves termékek bemutatója és vására, vagy éppen egy mini vidámpark, ahol ugrálóvár, kisvonat, dodzsem és céllövölde is szórakoztatta a gyerekeket. Az Aratónap speakere Tóth Zsolt volt, aki frappáns mondataival tette színessé az egész napos programot.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 39

Yesterday 294

Week 1824

Month 7491

All 681493

Currently are 81 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions