Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

Letartóztatásban a fegyveres rablás bűntettével gyanúsított férfi

A Miskolci Járásbíróság július 29-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. május 15. napjának délutánján egy miskolci dohányboltba ment azzal a szándékkal, hogy onnan készpénzt és egyéb értéket hozzon el. A gyanúsított az üzlet eladóját a kezében tartott kb. 10 cm pengehosszúságú késsel megfenyegetve arra kényszerítette, hogy a pénztárgépet nyissa ki, majd abból 80 000 forint összegű készpénzt vitt el. Az üzlet alkalmazottja sérülést nem szenvedett.

A terhelt 2021. május 23. napján az esti órákban egy miskolci üzemanyagtöltő állomás eladóterébe az arcát egy maszkkal elfedve ment be azért, hogy onnan készpénzt vigyen el. A gyanúsított a kezében tartott késsel az ott dolgozó alkalmazottat megfenyegette és arra kényszerítette, hogy a rendelkezésre álló bevétel összegét adja át a részére, amelynek eleget téve a kiszolgáló kb. 15 000 forint összegű készpénzt adott át a részére, amivel a gyanúsított távozott. A cselekmény során az alkalmazott sérülést nem szenvedett.

2021. június 1. napján 21 óra 30 perc körüli időben a gyanúsított ismételten egy miskolci dohányboltba ment be, a kezében egy éllel bíró szúró eszközt tartott, amellyel az ott dolgozó eladót megfenyegette, és a kasszából elvitt 600 000 forint összegű készpénzt. A cselekmény során az eladó sérülést nem szenvedett.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmények miatt a gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárásban – a terhelt bűnösségének megállapítása esetén – akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, mely már önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét, ezt a gyanúsított személyi körülményei csak csekély mértékben ellensúlyozzák. Megalapozottan feltehető a bíróság álláspontja szerint az is, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközök, eddig elő nem került értéktárgyak megsemmisítésével, vagy azok elrejtésével a büntetőeljárást meghiúsítaná, megnehezítené. A terhelt a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményeket – azokra előre felkészülve – rövid időn belül, sorozatjelleggel valósította meg és bár őrizetbe vételét megelőzően rendelkezett ugyan munkahellyel és jövedelemmel, azonban személyi helyzete, megélhetési, anyagi problémái miatt alappal lehet következtetni arra is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével biztosítaná megélhetését. Mindezen okokból a bíróság 2021. augusztus 29. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzést a gyanúsított és az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított védője azonban az ülésen nem volt jelen, ezért a végzés nem végleges.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba - új adás

09:00 Szomszéd Vár

10:00 Qvantum

12:00 Szemeszter

14:00 Youtube Hiradó

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

SFbBox by afl odds

Today 47

Yesterday 162

Week 209

Month 3164

All 342642

Currently are 25 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions