Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

Harc a hazáért

A Don-kanyarban hősi halált halt katonákra emlékeztek január 12-én a bekecsi temetőben található háborús emlékműnél. A vírushelyzetre való tekintetettel idén online közvetítettek az eseményről, hiszen a gyülekezési és rendezvénytilalom miatt nem lehet megemlékezéseket sem tartani. Bodnár László, polgármester emlékeztetett a 78 évvel ezelőtti eseményekre.

Elhangzott az, hogy apák, fiúk, férjek indultak el a távoli Don-kanyarba, ahová hosszú útjuk után jutottak el, hogy harcoljanak hazájukért. A 2. magyar hadsereg mintegy 200 ezer főt számlált, de ebből mindössze 61 ezren tértek haza. A polgármester gondolatai után Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz, aki Örkény István: Tóték című művéből egy idézettel kezdte beszédét: " „A legtöbben ülve fagytak meg, s ahogy ott ültek, márványban fagyott arccal, még most is hátamban érzem a tekintetüket”. A helyi általános iskola tanulói, valamint Nagy József szavalattal elevenítette fel az eseményeket. Ezt követően Bodnár László, polgármester, Bálint János, alpolgármester, Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő helyezte el a koszorút az emlékhelynél. A történelmi egyházak képviselői közösen imádkoztak a hősi halált halt katonák lelki békéjéért.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 50

Yesterday 97

Week 817

Month 2046

All 291935

Currently are 20 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions