Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

INGYENES SZŰRÉS A TÜDŐRÁK CSÖKKENTÉSÉÉRT

Tavaly szeptember 25-én elindult a második Magyar Tüdőrák Szűrési Modellvizsgálat (HUNCHEST II.) szűrési program, amelynek keretén belül 9 hónap alatt 3000 páciens alacsony-dózisú mellkas CT-vizsgálata térítésmentesen biztosított. Ehhez az országos kezdeményezéshez csatlakozott a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Radiológiai Diagnosztika Osztálya - tájékoztatott dr.Székely András radiológus szakorvos.

A HUNCHEST II. célja, hogy az alacsony dózisú CT-vizsgálati modellt Magyarország különböző régióiban további tapasztalatok gyűjtése érdekében kiterjessze és belátható időn belül országos mértékben is bevezetésre kerüljön a szűrővizsgálatot. A szakorvos hangsúlyozta, hogy ez a program nem lakossági szűrés, hanem a kockázati csoport célzott vizsgálata és azok jelentkezését várják, akik 50 és 75 év közöttiek, legalább 25 éven át napi egy doboz cigarettát elszívtak és a tüdődaganat semmilyen jelét nem mutatják, valamint hajlandóak a fájdalommentes beavatkozásnak alávetni magukat. Debrecenben, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Radiológiai Diagnosztika I. emeleti CT-vizsgálójában várják a pácienseket, nem szükséges háziorvosi- vagy tüdőgyógyászati beutaló, de a földszinten, a CT információs pultban személyesen vagy telefonon (az 52/-511-839 telefonszámon hétköznap 11-15 óra között) időpont egyeztetése kötelező.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 10

Yesterday 184

Week 194

Month 4616

All 208997

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions