Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

TOKAJ A LEHETŐSÉGEK VÁROSA

Tokaj Város Önkormányzata "Munkalehetőségek Tokajban" címmel november 16-án rendezvényt szervezett a Paulay Ede Színházban. Posta György, polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy az "Esély Otthon" program sikeres volt számukra, hiszen a minisztérium is felfigyelt a tokaji eredményekre.

Céljuk továbbra is az, hogy a városban tartsák a fiatalokat és a rendezvénnyel is azt szeretnék elérni, hogy a korosztály előtt követhető példák legyenek. A rendezvénysorozatot folytatni szeretnék, annak érdekében, hogy az érdeklődők további szakmákat és vállalkozásokat is megismerjenek. A város vezetője után Szabadfi Szabolcs, pékmester szólt arról, hogy már kisgyermekként is rajongott a péksütemények és a kenyerek iránt. A kilencvenes évek elején kezdett el műhelyben dolgozni, majd az évtized közepén tovább állt egy osztrák üzletbe, hogy gyarapítsa tudását. Az alapok megszerzését követően Olaszország következett, ahol a pizzasütést és a többi helyi specialitás fortélyait is kitanulta. A 2000-es évek elején visszatért Magyarországra és egy kis piacon kezdte készítményeit árulni. Jó minőségű termékeinek a híre hamar elterjedt, így lehetősége volt Budapesten saját üzletet nyitnia. Népszerűségének köszönhetően folyamatosan nyitotta boltjait, ezzel párhuzamosan a kínálat is bővült: reggelikkel, pizzákkal, halakkal és borokkal. A tokaji termelők közül Pásztor Krisztina, kézműves lekvárkészítő tartott előadást, akit a lekvárkészítés nagyasszonyaként ismernek a város lakói. Pályafutása 2010-ben kezdődött, amikor családjával megnyitották a borászatot. Az érkező turistacsoportokban mindig előfordultak olyanok, akik nem fogyasztottak alkoholt vagy kiskorúak voltak. Nekik szeretett volna kedveskedni finomságokkal és innen jött az ötlet, hogy kézműves termékeket készítsen. Lekvárjaiban felhasználja az aszúbort, a mustot és azokat a száraz és édes borokat is a családi pincészetből. A különlegességek mellett a hagyományos ízvilágot is megtalálható a kínálatban. A rendezvény utolsó előadója Jakobicz Józsefné, ezüst koszorús cukrászmester tájékoztatójában szólt arról, hogy 1988 óta dolgozik mestercukrászként. A szakma kiváló tanulójaként szabadult fel Kecskeméten. Tíz évig tanított gyerekeket és készítette fel őket versenyekre. Nyugdíjba vonulásáig az ország különböző helyszínein vett részt csokoládé kiállításokon. A cukrászmester hangsúlyozta, hogy a sikerért keményen meg kell dolgozni. Az esemény végén az alkalomra készített kézműves termékeiket kóstolhatták meg a jelenlévők.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 13

Yesterday 184

Week 197

Month 4619

All 209000

Currently are 22 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions