Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

DIGITALIZÁLT BÍRÓSÁGOK

A Miskolci Törvényszék november 15-én Digitális Bíróság Disszeminációs Workshop keretében mutatta be legújabb informatikai fejlesztéseit és a már működő technikai rendszereit a meghívott társszervek képviselőinek. A szakmai együttműködés nem véletlen, hiszen az időszerű, magas szakmai színvonalú ítélkezés és az ügyfelek kényelmes ügyintézése még a digitális fejlesztések mellett is csak a társhatóságokkal történő zavartalan kooperáció segítségével valósulhat meg.

A rendezvényt dr. Fuhrmann Gábor, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg, aki köszöntőjében a Digitális Bíróság Projekt eredményeként valóra vált és a folyamatosan fejlődő XXI. századi online bíróság nélkülözhetetlen szerepét hangsúlyozta. „A bíróság néhány év alatt meghökkentő és példás technikai fejlődésen ment keresztül. Az új elektronikus ügyintézési szolgáltatásokkal – az adminisztratív terhek csökkentése mellett - tértől és időtől független, gyorsabb és költséghatékonyabb ügyintézés valósulhat meg. Az így megtakarított idő és költség a még produktívabb munkavégzésre fordítható mind a bíróságok, mind a társszervek részéről.” – fogalmazott dr. Fuhrmann Gábor, a törvényszék elnökhelyettese. A workshop alkalmával a - helyi egyetemtől, ügyészségtől, kormányhivataltól, rendőrségtől, büntetés-végrehajtási szervezettől és a régió ügyvédi kamaráitól érkező - vendégek a Digitális Bíróság Projekt főbb elemeinek és a digitalizáció történetének bemutatásán túl megismerkedhettek az Ítélkezést Támogató Rendszer (ÍTR) és az Ügyfél Iratbetekintő Rendszer (ÜIR) lefontosabb funkcióival. A fejlesztések legnagyobb újítása ugyanis nem csak a bírósági dolgozók munkáját érint, hanem a társszervek és az ügyfelek mindennapjait is, akik az interneten keresztül, egy külön felületen tekinthetnek majd be az ún. E-aktába. Ezzel lehetővé válik, hogy akár otthonról is elérhetők legyenek a bírósági ügyekben keletkezett iratok vagy kereshetővé váljanak a közzétett anonimizált határozatok. Arra is lehetőség nyílik majd a rendszeren keresztül, hogy a konkrét ügyben az eljárás várható időtartamával kalkuláljon az ügyfél, ezzel is kiszámíthatóbbá téve az ügyek intézését. A bíróság nagy hangsúlyt fektet a bírói munkát támogató szoftverek átfogó alkalmazására is, így a jelenlévők interaktív módon ismerkedhettek meg a diktáló hangot azonnal leíró és a szöveget nyomban megjelenítő beszédleíró program működésével is. A szakmai megbeszélés keretében az igen népszerű távmeghallgatási rendszer legújabb eredményeinek prezentálása sem maradt el, melyet az előző félévhez képest körülbelül négyszer több alkalommal vették igénybe a bíróságok. Mindezek alkalmazásával, a költséghatékonyság jegyében, az eljárások minél gyorsabban történő befejezését segíti a bíróság. A Miskolci Törvényszék bízva a társhatóságokkal folytatott párbeszéd sikerében a jövőben is lehetőséget biztosít majd egy közös tapasztalatcserére, ezzel is támogatva az új rendszer működésének sikerét.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 149

Yesterday 256

Week 686

Month 149

All 218060

Currently are 26 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions