Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

PARTNERSÉGBEN A FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSÉÉRT

Mezőzomboron tartotta tanácskozását november 8-án az Onga és térsége helyi foglalkoztatási Paktum. A 2017-ben létrehozott szervezet céljaként határozta meg a térségben a népesség megtartását, az életminőség javítását, a munkaképesség fenntartását és segítséget nyújtást a letelepedni vágyóknak. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 505 millió forint támogatással három éven keresztül megvalósuló projekt partnerségi együttműködésben valósul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, a járási hivatalok, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a térség munkaadói között, 21 önkormányzat és 25 település bevonásával. Radó Béla, a rendezvénynek helyszínt biztosító Mezőzombor polgármestere köszöntőjében a lakosság összetételéről szólva ismertette, hogy a település közigazgatási területén 550 főt meghaladó a 60 éven felüliek aránya, a fiatalok pedig a munkalehetőség hiánya miatt elköltöznek a községből.

Az önkormányzat a közfoglalkoztatással segít a hátrányos helyzetű embereken, akik azonban nem tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője is kevés munkalehetőséget említette orvosolandó problémaként, célként jelölte meg a termelőtevékenység bővítését azért, hogy a jelenleg közmunkából élők visszakerülhessenek a munka világába. A politikus szerint ehhez azonban nélkülözhetetlen olyan nagyobb ipari beruházás, amit a Hernádnémeti térségében tervezett – azonban Debrecenben megvalósuló- BMW-gyár biztosított volna. Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke előadásában ismertette a foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés eddig eredményeit. Elhangzott, hogy a munkaerő-piaci programokban 1500 fő vett részt, akik közül 492-en jutottak álláshoz, akik közül hat hónapot követően 320-an dolgoznak. Az elmúlt időszakban a munkadók és álláskeresők körében készített kérdőíves felmérések és szakmai egyeztetéseket követően a foglalkoztatási stratégia idei évi gyorsjelentése szerint a megyében nőtt a gazdasági teljesítmény, folyamatosak a beruházások, azonban az elvándorlás továbbra is jelentős, a munkaerő-hiány minden ágazatban jellemző -kiemelkedően az építőiparban és vendéglátásban -, míg a munkanélküliek aránya csökkent. Mindez azt támasztja alá, hogy érdemben nem történt olyan változás, ami indokolná a célkitűzések megváltoztatását – emelte ki a közgyűlés elnöke. A mezőzombori tanácskozáson elhangzott, hogy az Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum területén időarányosan a programba a vállalt 66 főhöz képest 213 főt vontak be, ami 323 % teljesítésnek felel meg, amely mutatóval a helyi szervezet a paktumok között az első helyen áll.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 3

Yesterday 264

Week 2493

Month 9140

All 303567

Currently are 20 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions